hemska händelser

24-åringens hjärta stannade plötsligt – efter att hon ignorerat signalerna

Brittany Williams.

FOTO: Facebook/TODAY
Brittany Williams, 24, var en hälsosam tjej.
Trots det kollapsade hon en kväll och fick hjärtstillestånd.
– Jag visste innerst inne att jag hade fått en andra chans i livet och att jag inte skulle slösa bort den, berättar hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall
0:22

Efter reklamen: Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall

(0:22)

Slå på ljud

2014 var New York-bon Brittany Williams en frisk och vältränad 24-åring. Hon tog dagliga löprundor och åt hälsosamt, men ändå full hon offer för det mest oväntade.

Det var när Brittany satt på en middag med sina föräldrar vid Times Square som hennes hjärta plötsligt slutade slå. Hon fick hjärtstillestånd och förlorade medvetande, skriver New York Post.

– Mamma och pappa tittade på mig och de trodde att jag hade något anfall. Mina ögon rullade bakåt och jag bara kollapsade och var okontaktbar, berättar Brittany.

Brittany räddades av två främlingar

Till Brittanys räddning kom två främlingar fram för att hjälpa henne. Båda två var läkare och kunde utföra hjärt- och lungräddning, vilket pågick i åtta minuter tills att ambulansen kom.

Om de två främlingarna inte varit på samma restaurang hade Brittany varit död.

Brittany på sjukhuset.

Brittany fick hjärt- och lungräddning i åtta minuter innan ambulansen kom.

FOTO: TODAY

Hennes tillstånd verkade komma som från ingenstans. 24-åringen hade aldrig tidigare haft hjärtproblem och var relativt hälsosam. Men bara några dagar tidigare, på jobbet, hade Brittany märkt av varningstecken – men ignorerat dem.

– Helt plötsligt så kände jag att vänster sida av min kropp förlorade känsel och pirrade. Jag satte mig ner och tänkte ”Åh nej, det här känns inte rätt. Så här brukar jag inte känna”, berättar Brittany.

Hon hade försökt googla sina symtom och fick genast upp svar – som alla var dödliga – stroke, hjärtinfarkt och hjärtstillestånd. Hon berättade för sin chef som inte brydde sig särskilt mycket.

Dagar senare var hon nära att dö.

Brittany på sjukhuset.

Brittany hade googlat sina symtom bara dagar innan, men inte vidtagit några åtgärder.

FOTO: Instagram

”Jag visste innerst inne att jag hade fått en andra chans i livet ”

Efter att Brittany kollapsat på restaurangen och fått hjärt- och lungräddning lades hon i en inducerad koma. Till en början diagnostiserades hon med QT-syndrom, ett tillstånd som bidrar till för att hjärtat slår för fort och oregelbundet.

Syndromet förblir ofta odiagnostiserat eftersom personer med sjukdomen utvecklar symtom – som kan vara så allvarliga som plötslig svimning, kramper eller till och med döden – med tiden. Vanligtvis ordineras läkemedel som betablockerare.

Brittany Williams med en tröja med texten ”Survivor”.

Brittany fick en pacemaker inopererad efter anfallet.

FOTO: Instagram

I Brittanys fall fick hon en pacemaker inopererad för att motverka sjukdomens symtom.

Samtidigt som återhämtningen gjort henne orolig för ännu en episod, tror hon att hon överlevde av en anledning.

– Jag visste innerst inne att jag hade fått en andra chans i livet och att jag inte skulle slösa bort den, berättar hon.

FOTO: Instagram/Facebook/TODAY

FRÅN FÖRSTASIDAN