livet med barn

22-barnsmamman har varit gravid i 6000 dagar – nu firar hon slutet

Mamma Sue och pappa Noel med sitt yngsta barn.

FOTO: Ken McKay/ITV/REX/TT
Noel och Sue Radford har 22 barn tillsammans.
I runda slängar har mamman varit gravid i totalt 6000 dagar.
Nu börjar tiden som småbarnsmamma ta slut – vilket hon firar.

Sue Radford, 47, och maken Noel Radford, 51, är kända i England som grundpelarna till Englands största familj. På sociala medier kan fans följa paret och alla 22 barn i deras vardag – allt från familjehäng till jobb i pajbutiken de äger och försörjer sig på. Ofta visar de upp ett liv i lyx trots sina många barn och stora utgifter.

Sue har fött alla 22 barn själv. Och det innebär inte bara 22 krävande förlossningar, utan även 22 långa graviditeter. Sammanlagt har Sue varit gravid i ungefär 6000 dagar.

Det senaste barnet, Heidie, föddes i april 2020 och paret tror och hoppas att dottern blir den sista i barnaskaran. Nu är dagarna med gravidmage sluträknade.

Den meterlånga inköpslistan

22-barnsmamman berättar om en intim detalj för sina följare på sociala medier – yngsta dottern Heidie har börjat gå på toaletten själv. Det innebär att snart är ynglingen ur sina blöjor.

Hela familjen i tv-programmet This Morning.

Familjen är den största i England med 22 barn.

S Meddle/ITV/REX

Inte bara betyder det att Sue och Noel snart är klara med småbarnslivet, men det betyder också att det kan tjäna in en rejäl slant, skriver The Sun.

När Heide föddes såg en vanlig veckohandling för familjen ut som en förberedelse för undergången. Mamma Sues inköpslista bestod bland annat av 100 blöjor, 16 brödlimpor, 114 mjölkpaket och 28 toalettrullar.

Sakta men säkert växer de 22 barnen upp och flyttar hemifrån.

30 år som gifta

Sue och Noel träffades när Sue bara var 17 år gammal. De har enda sedan dess haft ett bra äktenskap och firade nyligen 30 år som gifta.

Efter att det nionde barnet fötts tog paret det tuffa beslutet att göra något åt saken. Noel utförde en vasektomi för att inte kunna få fler barn. Men det dröjde inte länge innan pappan ångrade sig och återställde sin sterilisering.

Sue och Noel är föräldrar till barnen Sue and Noel are parents to Chris, 33, Sophie, 28, Chloe, 27, Jack, 25, Daniel, 23, Luke, 21, Millie, 21, Katie, 19, James, 18, Ellie, 17, Aimee, 16, Josh, 15, Max, 13, Tillie, 12, Oscar, 10, Casper, 9, Hallie, 7, Phoebe, 6, Archie, 5, Bonnie, 3, och Heidie, 2.

Det sjuttonde barnet, Alfie, föddes livlös den 6 juli 2014.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN