extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

15-åriga mamman slängde sitt nyfödda barn i en soppåse: ”Fick panik”

03 jul, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
15-åriga mamman Paris slängde sitt nyfödda barn i en soppåse: ”Fick panik”.
15-åriga mamman visste inte om att hon var gravid – efter att hon födde sin son på vardagsrumsgolvet kvävde hon honom och slängde honom i en sopsäck.
Nu har Paris Mayo dömts till ett långt fängelsestraff.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

Paris Mayos liv fick en minst sagt oväntad vändning när hon var 15 år. Den engelska flickan från Ross-on-Wye, nära gränsen till Wales, fick kraftig mensvärk när hon satte sig i badkaret i hemmet.

Plötsligt började hon, helt ovetande om att hon var gravid, att föda ut sin son på vardagsrumsgolvet. Hennes mamma var samtidigt på övervåningen för att ta hand om hennes sjuka pappa, skriver engelska The Sun.

I ren desperation och chock började 15-åriga Paris att sparka på sin son, som i efterhand fick namnet Stanley, för att sedan kväva honom när hon upptäckte att pojken fortfarande levde.

Paris Mayo visste inte om att hon var gravid. Plötsligt var det dags att föda i hemmet.
Paris Mayo visste inte om att hon var gravid. Plötsligt var det dags att föda i hemmet.

”Varför sa du inget till mig?”

Efter att hon mördat sin lille son lade hon honom i en sopsäck och bad sin bror att ta med den när han gick ut. Hon hälsade brodern att påsen var full av ”... spyor från i går”.

Annons

När Paris mamma tog en kik i påsen skrek hon förnärmat:

– Det är en bebis i påsen!

Mamman ringde sedan till polisen och grät okontrollerat medan hon berättade för larmoperatören att hennes 15-åriga dotter hade fött en son under gårdagen men att ingen visste om det.

– Varför sa du inget till mig? Du kunde ha berättat det för mig, Paris, ska mamman ha frågat sin dotter under tiden hon var i samtalet med polisen.

15-åringen fick panik och trodde inte att sonen andades – då kvävde hon honom.
15-åringen fick panik och trodde inte att sonen andades – då kvävde hon honom.

– Min dotter födde ett barn i går kväll utan att berätta för mig. Och han andades inte efter förlossningen. Hon trodde att han var död så hon gömde honom, säger hon.

Dömdes till långt fängelsestraff

I förhör ska Paris Mayo ha sagt att hon inte minns att hon kvävde Stanley.

– Jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra. Jag tänkte att jag skulle stoppa ner mina fingrar i hans hals, men jag gjorde det inte. Visst fick jag panik, men jag är inte dum. Det ville jag inte göra, ska hon ha sagt.

Annons

I dag är Paris 19 år gammal. Efter rättegången som ägde rum förra veckan dömdes hon för mord, till minst 12 års fängelse.

Domaren Garnham sa till henne i rättssalen:

Paris Mayo, i dag 19 år, har nu dömts till fängelse för mord.
Paris Mayo, i dag 19 år, har nu dömts till fängelse för mord.

– Oavsett hur svårt och tufft det var för dig var det en otroligt hemsk sak att döda din son. En människa är troligtvis aldrig mer sårbar än då den föds. Du fick inte chansen att förbereda dig på förlossningen. Du var skärrad och traumatiserad. Jag tvekar inte på att det var smärtsamt och överväldigande för dig. Du skrek inte ens, för du ville inte störa dina föräldrar på ovanvåningen, säger han.

– Så fort Stanley föddes bestämde du att han inte kunde leva och du sparkade honom i huvudet. Exakt hur du gjorde det vet jag inte, men troligtvis krossade du skallen under din fot. Han överlevde och då beslutade du dig för att kväva honom, fortsatte domaren.

FOTO: Facebook

Annons