Tv-stjärnan i otäck olycka – tvingades till sjukhus: ”Gått av..”

Tv-stjärnan i otäck olycka – tvingades till sjukhus: ”Gått av..”

Under helgen var olyckan framme för den före detta fotomodellen och tv-profilen Yvonne Ryding.
Hon fick föras i ambulans till sjukhus efter det otäcka fallet.
Jag såg ju att den hade gått av, säger hon till Expressen.
Dottern Sandras avslöjande om Yvonne Rydings kärleksliv: "Lammkött"
0:32

Efter reklamen: Dottern Sandras avslöjande om Yvonne Rydings kärleksliv: "Lammkött"

(0:32)

Slå på ljud

Miss universum-vinnaren Yvonne Ryding, 59, och den välkända skådespelaren Kjell Bergqvist, 69, var under många år ett av Sveriges mest omtalade kändispar.

Paret gifte sig år 1988 och under deras förhållande fick de två döttrar; Sandra och Nathalie.

Men efter tolv år som gifta valde paret att gå skilda vägar. Yvonne har i en tidigare intervju med Hänt berättat om den stora sorgen efter skilsmässan.

– Ja det är ju en stor sorg så är det ju. Vi är nog ganska rörande överens om det, att det är ju någonting som man inte vill såklart. Men så blev det och det är ju väldigt synd, men samtidigt så har vi ju försökt att skapa en tillvaro där vi ändå ses och försöker värna om varandra, fast att vi lever på olika håll och han har ett nytt liv och så, berättade Yvonne för Hänt då.

Yvonne i brutal olycka: ”Den stod åt helt fel håll”

Under helgen var olyckan framme för den före detta fotomodellen. Hon skulle plocka med sig korsord, telefon och glasögon och ta sig ut till hängmattan – när hon plötsligt faller handlöst.

Yvonne insåg först inte allvaret i sitt fall utan märkte först när hon skulle ta sig upp igen att handleden var bruten. I en intervju med Expressen berättar hon om olyckan.

– Handleden gick ju av. Jag kände inte att den hade gått av, utan det var när jag skulle kravla mig upp som jag såg att herregud, hela jävla handen stod åt ett annat håll. Den såg inte klok ut. Den stod åt helt fel håll. Jag såg ju att den hade gått av och hoppat ur.

Fördes i ambulans till sjukhus

Men Yvonne hade tur, hennes döttrar var nämligen hos henne när olyckan inträffade och kunde hjälpa henne.

Till slut gjorde de ändå bedömningen att ringa efter en ambulans som fick köra henne till sjukhuset. Hon bor en bit ifrån närmsta akut och med tanke på den brutala smärtan behövde hon få smärtstillande omgående.

– Det är en bit här på landet och det gjorde jävligt ont. Så jag behövde få hjälp att få något smärtlindrande. Och sitta i en bil och skumpa på de här vägarna är ingen höjdare, säger hon.

Väl på sjukhuset stabiliserade de handen med en skena och under torsdagen fick hon två stora spikar insatta i handen för att benet ska hålla sig på plats medans det läker. Nu väntar sex veckor av gips.

Hoppas att handen läker som den ska för Yvonne!

FOTO: Sven Lindwall/XP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN