Wistam ber om ursäkt – förstörde Camillas bröllopsgåva

Camilla Läckberg och Simon Sköld firades av kändisvännerna hela natten efter sitt bröllop. Men nu erkänner en av gästerna, Sofia Wistam, att hon mitt under partyt förstörde en av parets dyrbara bröllopsgåvor. – Det är så vansinnigt jobbigt, säger hon.

För drygt en vecka sedan,  den 17 juni, gifte sig  Simon Sköld, 30, med Camilla Läckberg, 42, i största hemlighet. Vigseln hölls intimt på parets landställe på Måsholmen i Norrtälje med bara de närmaste närvarande. Efter ceremonin tog sig sällskapet in till Skeppsholmen i centrala Stockholm för att möta upp de andra gästerna, som bjudits in till storslagen fest utan att veta om att det var en bröllopsfest.

Två av gästerna som var på plats var programledaren  Sofia Wistam, 50, och artisten  Oscar Zia, 19. Under kvällen blev de båda väldigt sugna på att lämna en kärleksfull lyckönskning till brudparet i en gästbok som låg framme på festen. De hittade en svart tuschpenna och började skriva ett litet meddelande på första sidan i gästboken.

– Oscar skriver först på första sidan, han skriver “Tack för en härlig fest. Många kramar, Oscar Zia”. Jag tar pennan, för nu är det min tur, och jag tyckte att det var lite tråkigt skrivit av Oscar så jag ritar dit en stjärna och skriver ”star” bredvid också för att det ska bli lite roligt, säger Sofia Wistam i podcasten “Wahlgren och Wistam” och fortsätter:

– Jag slickar på fingret och vänder blad i boken. Då står det ”bibel” på hela sidan…Vi har alltså trott att den här bibeln är en gästbok. Oscar har alltså skrivit med en stor, svart tuschpenna på hela förstasidan i den här jättegamla, antika bibeln.

LÄS OCKSÅ: Melin om Läckbergs bröllop: ”Jag hade ingen aning”

Gästboken visade sig alltså vara en bibel – och inte vilken bibeln som helst. Plötsligt inser Sofia Wistam att det här är en bröllopspresent till Simon och Camilla som hon och Oscar Zia nu har vandaliserat.

– Det är så vansinnigt jobbigt. Jag och Oscar springer därifrån och får andningssvårigheter. Vi tänker “vad ska vi göra?”. Oscar tycker att vi ska gå dit och riva ur sidan ur boken, men så kan man ju inte göra det, den kanske är värd jättemycket pengar, säger Sofia Wistam i podden och fortsätter:

– Tänk Antikrundan typ. “Åh, vi klubbar den här bibeln från 1700-talet för 300 000 kronor. Jaså, nej, tyvärr, Oscar Zia har skrivit på förstasidan så nu är den inte värd mer än tio kronor”. Förstår ni vad hemskt?

Pernilla Wahlgren, 49, som inte var på plats på festen men som får höra historien i podcasten blir bestört.

– Nej, ni har ju kladdat i en bröllopsgåva. Det är jätteångest. De hade säkert fått den av prästen som veg dem, säger hon i podden.

Sofia Wistam vill också passa på att be om ursäkt till Simon Sköld och Camilla Läckberg för det fatala misstaget.

– Vi ber om ursäkt, vi ber om ursäkt, vi ber om ursäkt, säger hon i podden.

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckbergs och Simon Skölds bröllop i bilder

SE OCKSÅ: Läckbergs snuskavslöjande i tv: “Jag är bra”

Foto: IBL

Senaste nytt