TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Vlad Reiser försvinner efter kritiken mot TikTok-videon på Youtube

20 jan, 2021 
Vlad Reiser
Foto: TT/Youtube
Melodifestivalen-profilen Vlad Reiser har en halv miljon följare på Youtube.
Under tisdagen delade han en video där han betygsätter tjejer på TikTok.
Efter att ha mötts av en massiv kritikstorm väljer Vlad nu att gå under jord – och försvinner från sociala medier.
Annons
Kritikstorm mot Vald Reiser efter rankning av småtjejer på YoutubeBrand logo
Kritikstorm mot Vald Reiser efter rankning av småtjejer på Youtube

Året var 2019 när Vlad Reiser, 27, debuterade i Melodifestivalen med bidraget Nakna i regnet. När Vlad inte står på scen är han en av Sveriges mest framgångsrika Youtube-profiler. På sin kanal har han hela 500 000 prenumeranter.

Vlad Raiser kritiseras efter video där han betygsätter unga tjejer

Under tisdagen publicerade Vlad en video som gick ut på att betygsätta tjejer på appen TikTok. Videon fick snabbt spridning och kritiserades hårt efter Youtube-profilens uttalanden.

”Vi ska betygsätta tjejer från ett till tio. Från pappas ängel till haram. Idag är vi samlade för att jag ska döma skiten ur tjejerna”, inleder Vlad videon.

Tjejerna, som Vlad kommentar i videon, är i tonåren. De bedöms bland annat utifrån vilka kläder de har på sig samt om de ser ut att ha bh eller inte på sig, och vad för slags bh de i så fall bär. Vlad kommenterar även själv att han förstår hur fel videon kan uppfattas – men fortsätter ändå kommentera.

Annons

Trots att kritiken snabbt slog hårt mot Vlad och hans video ville han till en början inte ta bort den. Istället menade han att diskussionen som startade i sociala medier kunde vara ett bra sätt för honom att lära sig.

– Jag var själv lite osäker på det här förut men nu vill jag verkligen göra något bra av det. Så jag kommer inte ta bort videon, jag kommer föra en vidare diskussion och låt oss prata, låt oss snacka och låt oss förbättra oss., sa Vlad på Instagram och fortsatte:

– Efter en sådan här het diskussion så kommer både jag växa och ni man blir klokare och smartare, man delar med sig av åsikter. Det här är det bästa som kan hända.

Men till slut tog han ned videon och publicerade en ny med titeln: ”Jag gjorde bort mig”.

– Som vanligt i mina videos försöker jag skoja till det, däremot inser jag att det var osmakligt och väldigt omodernt av mig att skämta på det sättet som jag gjorde. Det är inget som jag står för, säger Vlad Reiser i den nya videon.

Annons

Filip Dikmen ryter ifrån efter Vlads uttalanden

Youtubern Filip Dikmen är en av de som har uttalat sig kring problematiken med Vlads uttalanden. Han är kritisk till att youtubern kommenterar yngre tjejers utseende på detta vis.

– Det är också otroligt problematiskt att du sitter och sexualiserar kvinnor. De får sexualisera sig själva och göra vad fan de vill med sin kropp – men du har inte den rätten, säger Filip på Instagram story.

Under tisdagskvällen fattade Vlad ett nytt beslut för sin framtid. Youtubern har nu tagit paus från sociala medier för att reflektera.

”Mina nära. Jag känner att jag måste försvinna i ett par dagar och reflektera över vem jag är som människa och vad jag vill i livet. Tack alla ni som hör av er, jag svarar om ett par dagar”.

Hänt har sökt Vlad Reiser för en kommentar.

Annons