Vincents kupp i Farmen – lurar deltagarna totalt

Farmen Vincent och Anette Olsson

Redan i andra avsnittet av Farmen lurar bonden Vincent deltagarna rejält.
Anette Olssons lättnad är total när hon inser att allt varit ett skämt.
– Det var som att blodet försvann från huvudet, säger hon.

Farmen 2020 har dragit igång och 19 förväntansfulla deltagare har nu intagit torpet mitt ute i ingenstans. Det finns inget rinnande vatten, ingen elektronik och deltagarna får inte använda sina mobiltelefoner.

I avsnitt två kommer bonden Vincent för första gången på besök. Vincent är den som ger deltagarna alla deras uppgifter och den som tog även när Gutta Andersson för några år sedan tvingades lämna programmet efter en tids sjukdom. 

Den allra första storbonden för säsongen är Anette Olsson, 67. Vincent tar med henne på en tur på gården och ger henne olika former av uppdrag som deltagarna måste hinna med att göra under veckan. Bland annat ska de laga taket på en liten stuga. 

– Det här taket har sett sina bättre dagar, säger Vincent. 

Han förklarar för Anette hur de ska göra med både förarbete och takplattorna. 

– Det ska läggas i tre lager. Första varvet då ska de här ligga nedåt, likadant andra lagret, men däremot tredje lagret då vänder man den uppåt. 

Anette Olssons förvirring efter uppdraget

När deltagarna får uppdragen får de inte skriva ned instruktionerna och Anette försöker förvirrat memorera det mönster som Vincent målar upp. 

– Nu nickar jag och sedan känns det som att det är som bortblåst, säger hon.

Hon ber Vincent att ta det om igen, men inte heller det hjälper och förvirringen är total. Efteråt berättar hon om situationen.

– Där gick hjärnan rundgång, där var jag varm i hjärnan ett tag alltså, säger Anette och fortsätter:

– Det var så många moment som skulle göras och det var olika storlekar på taket och det skulle spikas och det ska läggas i tre lager.

Vincent avslöjar kuppen

Anette Olsson berättar att hon blev orolig. Klarar inte deltagarna uppdragen får de nämligen ingen belöning och den består allt som oftast av mat eller andra godsaker. Men hon hade inte behövt oroa sig. Precis när Vincent ska gå stoppar han handen innanför jackan och drar upp några pappersrullar. 

– Förresten det var en sak till, du ska faktiskt få en beskrivning av taket också, säger han och ler i mjugg. 

Anettes lättnad är total.

– Fy! Fy du, den var vass den, utbrister hon.

– Det var som att blodet försvann från huvudet och bara… Varför sa han inte det med en gång, säger Anette efteråt och skrattar gott åt Vincents skämt. 

Farmen sänds 19.30 måndag till torsdag samt 20.00 på söndagar på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!