ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Viktor Frisks första ord om kollapsen i Allsång på Skansen

24 aug, 2023 
Frida Eklöf
David Ritschard, Samir Badran och Viktor Frisk
Under säsongsfinalen av Allsång på Skansen förra tisdagen gjorde Samir Badran och Viktor Frisk comeback på scenen.
Men precis innan de skulle uppträda kollapsade David Ritschard.
Nu berättar Viktor om händelsen och känslorna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bårBrand logo
Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

Det var under förra veckans säsongsavslutning av Allsång på Skansen som country-artisten David Ritschard kollapsade precis innan han och programledaren Pernilla Wahlgren, 55, skulle sjunga en allsång ihop.

Därför kollapsade David Ritschard – läkarens ord

I inlägget har David Ritschard delat en bild på Karl XIIs likfärd, följt av ett foto från Allsång på Skansen när han ligger utslagen på scenen, bredvid honom sitter Pernilla på huk.

”Tror ingen tidigare havererat 2ggr i puplic service inom loppet av ett svenskt halvår men mår under omständigheterna bra. Tack&förlåt”, skriver han på Instagram.

Efter händelsen på Allsången gick David och kollade upp varför han kollapsade mitt på scenen. Han medger att läkaren konstaterat att anledningen till varför han svimmade var på grund av blodtrycksfall och uttorkning men att värdena såg bra ut.

Annons

”Enligt farbror doktorn svimma jag återigen av blodtrycksfall och uttorkning, mina värden ser återigen oförskämt goda ut, men jag rekommenderas ändå tas ur bruk åtminstone en vecka eller två.”

Viktor Frisk om hur det var backstage på Allsång på Skansen under kollapsen

Några av kvällens gäster på Allsång på Skansen var inga mindre än popduon Samir Badran, 33, och Viktor Frisk, 28, som inte uppträtt sedan det att de tog en paus 2019.

När Hänt träffar Viktor på Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus bokrealese berättar han om händelsen och hur det var att gå upp på scen direkt efter kollapsen.

– Vi måste ju gå all in i allt vi gör, så även om man tyckte det var jobbigt och frustrerande så var det bara skygglapparna på och köra på i just numret. Men sen direkt när man gick av så tog man inte direkt in vad vi gjort, utan det var mer hur mår han liksom, det var det enda som var viktigt, säger Viktor till Hänt.

Annons

Och enligt Viktor märkte man även av en tryckt stämning bakom kulisserna efter det att duon hade uppträtt.

– Vi kom ju in direkt efteråt och det var en tryckt stämning, och alla var rädda och liksom vad fan hände precis. Det var ju weird, och en jobbig stämning och känsla. Men det kändes bra när man fick veta att han mådde bra i alla fall och att det inte var livshotande. Jag fick till och med sms från folk som satt hemma, och alla var ju så här vad fan var det som hände egentligen. Det var ju läskigt och folk var ju oroliga, säger Viktor.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons