TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Victorias fina gest till cancersjuka systrarna Emmy,12 och Tuva,9

01 okt, 2017 
AvHanna Svärd
Familjen Wernersson har levt med cancern ständigt närvarande i nästan sju år. Efter att de två yngsta syskonen Emmy och Tuva båda drabbades av sjukdomen, bestämde sig storasyster Tilde för att dra igång en pengainsamling, något som nu uppmärksammats av kronprinsessan Victoria.
Annons

Med anledning av Barncancergalan som äger rum imorgon, måndag, bjöd TV4:s Nyhetsmorgon under söndagsmorgonen in familjen Wernersson som drabbats dubbelt av cancer till programmet.

När yngsta dottern Tuva, 9, bara var två år, upptäcktes en hjärntumör av hennes ögonläkare. Efter chockbeskedet följde år av olika behandlingar, oräkneliga sjukhusbesök och ett flertal bakslag. Och inte nog med Tuvas sjukdom, förra våren diagnostiserades även storasyster Emmy, 12, med cancer.

Men trots bakslag och tuffa sjukdomsbesked, finns ljusglimtar hos familjen Wernersson. För två år sedan, då Tuva precis börjat om med sin behandling, bestämde sig storasyster Tilde, 14, för att göra något för sina småsyskon och andra cancersjuka. Hon startade projektet “Bu cancer” som innebar att hela familjen involverades i att pärla armband med budskapet, för att sedan sälja och samla in pengar. Idag har “Bu cancer” fått in en halv miljon kronor.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Denna succé har blivit så stor att den för några veckor sedan uppmärksammades av självaste kronprinsessan Victoria, som valde att bjuda över hela familjen Wernersson på fika.

– Vi satt och pratade och fikade och sen fick vi ett varsitt halsband som jag har på mig, säger Tilde och visar upp halsbandet.

Systrarna fortsätter berätta om hur kronprinsessan Victoria och prins Daniel dukat fram chokladdrömmar och vaniljdrömmar, och att de dessutom bjöd på äppelmust som de gjort själva, från deras landställe.

– Det kändes jättebra, de var jättetrevliga, säger Tilde.

Och när lillasyster Tuva slutligen får frågan av programledaren Tilde de Paula Eby, om vad pärlarmbandens budskap egentligen säger, vet hon precis vad hon ska svara:

– Man ska skrämma bort cancern, säger Tuva som har en enda högsta önskan:

– Jag drömmer om att jag inte har cancer längre, säger hon.

Barncancergalan sänds på Kanal 5 imorgon klockan 20.

Foto: TV4, IBL

Annons