Vi måste våga prata om Edward Bloms matbilder

Vi älskar Edward Blom, men det är något som skaver. Vi måste våga prata om hans matbilder.

Jag vill börja med att klargöra att jag gillar Edward Blom, 45. Så pass mycket att jag hamnat i fler än en eldfängd diskussion där jag försvarat hans passion och härliga inställning till matlagning, njutning och livet.

Trots mina ömma känslor måste vi våga prata om att en så framgångsrik matprofil inte kan förmedla sin kärlek till kokkonst på Instagram. Här är nämligen ett urval av Edwards matbilder som både förbryllar och upprör.

1. Tappade revbensspjäll i saffransås

Det ser ut som ett misstag. Någon som hårdgrillat på en härlig längd revbensspjäll och råkat tappa den i saffranssås på väg till bordet. Ens efter jag läste vad det faktiskt föreställer är jag tveksam. Kan det rimligtvis vara en torsk? Hur mår den i så fall?

2. Urgröpta ägghalvor i buljong

Den här bilden öppnar sig lager för lager, som en lök. Först ser man tallriken och förstår inte riktigt vad den innehåller. Sen märker man att det till vänster verkar stå ett skumt mjukisdjur och stirra rakt ned i soppan. Sen att tallriken står på en… stol. Sen är man liksom färdig och vill gå hem.

3. Klump av kött

Jag ska erkänna att jag inte ens från början är något stort fan av råbiff och den här bilden cementerar min åsikt. Jag tänkte ett tag att det kanske var en ostekt hamburgare, men när det gick upp för mig att den här rätten faktiskt är klar la jag ner telefonen och backade ut ur rummet.

4. Knaperstekt Calzone med purjo-topping

Edward ställer själv den motiverade frågan om det här passerar gränsen för en omelett, och svaret är ja. Gränsen är så långt passerad att den inte ens syns på satellitbilder av den här maträtten.

5. Rester från midsommar

Jag känner igen den där grillade paprikan. Vill minnas att vi senast sågs midsommardagens morgon, strax efter att solen gått upp, när jag på väg till tältet passerade grillen och kastade en sömndrucken blick på det som lämnats kvar. Kul att den tagit sig så långt!

6. Korskorv

Är så nyfiken på resonemanget kring uppläggningen av den här rätten. Den varsamt delade korven, ett plockepinn av sparris och fyra små plommontomater som inte vill något hellre än att fly från tallriken.

7. Spaghettisallad

Den här extrema närbilden förbryllar mig än i dag. Vad vill den? Var kom den ifrån? Vem glömde nämna att man helst inte använder spaghetti i en pastasallad?

8. Uppäten biff med förmodade tillbehör

Greppet att fota en tallrik där bara en tugga återstår förekommer sällan på Instagram. Av uppenbara skäl.

9. Hårt stekt föremål med sky

Är det en fänkål? Är det en fisk? Vi får inte ens ett svar i bildtexten. Om 3000 år kommer en framtida arkeolog göra sig en karriär på att utröna den här måltidens ursprung.

 

10. Bortsprängd anka

Om det var svårt att föreställa sig hur den tidigare nämnda biffen såg ut vet jag inte ens var jag ska börja med den här ankan. Det må vara hänt att man glömmer fotografera sin mat, men kan man inte då låta bli att lägga upp en bild? Eller går någons smaklökar igång på den såsiga tallriken?

Oavsett tveksamma foton så älskar vi dig Edward!

Artikeln är en skämtsam homage till en etablerad matprofil och speglar inte Hänts åsikter. Vi är övertygade om att den avporträtterade maten var väl tillagad och god, men att det brast i själva fotograferandet.