LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Världsstjärnan avslöjar vikthånet från tränaren: ”Fick böter”

27 okt, 2022 
Daniel Sörensen
Sergio Agüero vägde 100 gram för mycket tyckte Pep Guardiola.
Fotbollsstjärnan Sergio Agüero hade en otroligt framgångsrik karriär.
Men tiden ihop med demontränaren Pep Guardiola i Manchester City började lite knaggligt.
Tränaren hade nämligen en hård inställning när det kom till spelarens vikt.
Annons
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriärenBrand logo
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

Spanjoren Pep Guardiola, 51, har gjort sig känd som en tränare med en tydlig målbild och en strikt fotbollsfilosofi. Antingen är man med honom eller mot honom. Det har bland annat Zlatan Ibrahimovic, 41, fått uppleva på nära håll.

Svensken kom verkligen inte överens med Guardiola under deras gemensamma tid i FC Barcelona och de hade många meningsskiljaktigheter. Detta skriver Zlatan om i sin bok Jag är Zlatan Ibrahimovic.

Jag skrek: ”Du har inga pungkulor”, och säkert värre saker än det, och så lade jag till: ”Du bajsar på dig inför Mourinho. Du kan dra åt helvete!” Jag var helt galen”, skriver han om ett av bråken med Guardiola.

”Sa att jag var för tjock”

En annan som fått smaka på Guardiolas hårda krav är den argentinske anfallaren Sergio Kun Agüero, 34. Duon jobbade ihop i Manchester City i fem år och trots att Agüero – som har en son ihop med legendaren Diego Maradonas dotter Gianinna – var känd som en riktig målkung bänkades han ibland. Anledningen kan verka lite väl hård.

Annons

– Första säsongen sa han till mig att jag blev petad för att jag hade blivit för tjock den veckan. Och vad skulle jag säga? Han hade rätt och sa det på ett bra sätt, säger han enligt Daily Mail.

Agüero och Ibrahimovic.
Ibrahimovic och Agüero under ett Manchester-derby då Zlatan representerade United och Agüero spelade för City. Båda har haft Guardiola som tränare.

Hur ”tjock” var egentligen Agüero då? Han vägde 100 gram för mycket.

– Om din idealvikt är 79–80 kilo och du vägde 80 kilo och 100 gram fick du böter och du fick inte spela. Men det kunde ju hända! Man äter en liten bit kyckling till exempel och plötsligt väger du 50 gram för mycket, säger Agüero.

Vunnit mycket ihop

Minst sagt en hård anledning att bli petad.

Men både Agüero och Guardiola har haft väldigt framgångsrika karriärer ändå, både ihop och på varsin kant. De har vunnit tre ligatitlar ihop med Manchester City. Pep Guardiola har dessutom tre ligaguld med både Bayern München och Barcelona – samt två Champions League-pokaler med den spanska klubben.

FOTO: Manu Fernandez/AP/TT, Oli Scarff/AFP/TT, Instagram

Annons