ekonomi

Miljonförluster: Kändisarna som drabbas av den svenska padeldöden

Zlatan Ibrahimovic och Måns Zelmerlöw förlorar pengar på padelbranschen.

FOTO: TT
Det enorma intresset för padel skapade miljonvinster för investerarna.
Nu har intresset svalnat och bland annat företaget We are Padel (WAP) har förlorat miljontals kronor.
Flera stora idrottsprofiler och artister blir nu lidande av förlustaffären.
Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par
0:40

Efter reklamen: Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par

(0:40)

Slå på ljud

Kända profiler som Zlatan Ibrahimovic, Marcus Ericsson och Margaux Dietz investerade i padelbranschen när den var som hetast. Nu börjar hettan avta och flera stora företag tvingas stänga ned sina padelhallar.

Bakom den stora aktören PDL Padel United står bland annat tennislegendaren Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöw. De har valt att stänga 15 av sina svenska hallar, skriver Aftonbladet.

Kärleken till racketsport

Jonas Bergström spelade tennis på professionell nivå i 20 år och kammade hem nio Grand Slam-titlar under sin storhetstid. När tenniskarriären var över hittade han en ny kärlek – racketsporten padel. Idag är Björkman kapten för det svenska landslaget i padel.

Han spelade för första gången i Portugal och bestämde sig för att satsa på branschen i Sverige. Till sin hjälp hade han till en början många kända namn som bidrog till att sporten växte med raketfart.

Jonas Björkman framför tennisplan.

Jonas Björkman bytte tennisen mot padel och är idag kapten för det svenska landslaget.

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT

– Det är klart att det har hjälpt jättemycket, bra timing och mycket sociala medier som bidragit, säger Björkman till Aftonbladet.

Trots att det går tungt för branschen har Björkman inga planer på att lägga ned med sporten riktigt än.

Kändisarna bakom bolagen

Det är inte bara Björkman företag som haft kändisinvesterare. Bakom We Are Padel står en rad kända namn som racingföraren Marcus Ericsson och flera hockeyprofiler.

Björkman sålde dock sitt bolag och det med riktigt bra tajming. I oktober ansökte We Are Padel om företagsrekonstruktion och flera av deras padelhallar har ansökt om konkurs under hösten.

Margaux Dietx gestikulerar och pratar.

Margaux Dietz investerade i Robin Söderlings padelbolag RS Sports.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet

Även fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic har varit en frontfigur för padelhallen med hans ikoniska Z – Padel Zenter. Även där känner man av den nedåtgående trenden, enligt källor till Aftonbladet.

Influencern Margaux Dietz är också involverad i racketsporten. Tillsammans med företaget RS Sports har hon tagit fram ett nytt racket för att locka fler kvinnor till att spela Padel. RS Sport drivs av tennisstjärnan Robin Söderling.

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT/Carolina Byrmo/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN