LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vännernas varning till Avicii: ”Det låter hemskt men det är sant”

25 apr, 2018 
Avicii och Tiesto
Hela världen sörjer Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, som somnade in i fredags. När Tim tog en paus från sitt turnerande i mars 2016 erkände kollegan och vännen Laidback Luke att han befarade att Tim inte skulle bli äldre än 27.
Annons

Det var i fredags kväll som beskedet om att svenska världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling somnat in endast 28 år gammal. Stjärnan befann sig i Muskat, Oman när han avled, det var hans presskontakt Ebba Lindqvist som lämnade det tragiska beskedet.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev hon i uttalandet.

Stjärn-dj:n Tiesto, 49, stod Tim nära redan innan hans stora framgångar, och i en intervju med amerikanska radiokanalen Sirius XM berättar han om det sista mötet med honom. Enligt honom hade Tim planera på att börja turnera igen.

– Jag åt middag med honom i L.A två månader sedan. Han var väldigt frisk och glad. Det var jättetrevligt och vi pratade ikapp. Han funderade på att börja turnera igen. Han sa att han inte var redo än, men han tänkte absolut på det, berättar Tiesto.

Annons

När Tim Bergling gick ut med att han skulle sluta turnera i mars 2016, och där med sluta göra spelningar helt, publicerade hans dj-kollega och vän Laidback Luke ett öppet brev i Billboard där han beskrev den hektiska och pressade tillvaron som en hyllad dj tvingas ta sig igenom. Han förklarade där med uttryckligen sin stora oro för Tim, att han befarade att han inte skulle bli äldre än 27.

”Jag tänkte att han skulle bli en av alla de stjärnor som dör vid 27 års ålder. Det låter hemskt men det är sant”, skrev han då och fortsatte:

”Det var som att jag tittade på Amy, dokumentären om Amy Winehouse, samtidigt som jag insåg att han också rimmade på hennes texter. ”De försökte få in mig på rehab, men jag sa nej, nej, nej”. Samtidigt tittade vi alla bara på, såg tragedin hända men gjorde ingenting för att förhindra den.”

Laidback Luke skriver att han blev lättad över att höra att Tim Bergling valt att sluta stå på scen då, i mars 2016. I tron om att han då skulle få leva ett hälsosamt och långt liv.

Annons

Även andra stora namn inom samma bransch, som Axel ”Axwell” Hedfors, 40, och Sebastian Ingrosso, 35, har uttalat sig om att turnerandet tar hårt på en.

”Jag visste att nu finns det bara två vägar att gå: Det är dit och det är döden. Eller dit och då måste jag ändra liv helt och hållet”, sa Sebastian Ingrosso till tidningen Café 2013, skriver Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hela världen sörjer Aviciis bortgång:

FOTO: Ibl

Annons