valter skarsgård

Valter Skarsgård bryter tystnaden om Ingvar Hirdwalls död

VALTER SKARSGÅRD

Ingvar Hirdwall spelade "Grannen i Beck" och var en av Sveriges främsta skådespelare, men under påsken tog han sitt sista andetag.
Nu uttalar sig Valter Skarsgård om sorgen efter skådespelarkollegan.
– Alla mina tankar går ut till hans nära och kära, säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbet
0:28

Efter reklamen: Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbet

(0:28)

Slå på ljud

Valter Skarsgård, 27, går precis som många av sina syskon i pappa Stellan Skarsgårds, 71, fotspår. Vi har bland annat sett honom skådespela i Lords of Chaos, Zebrarummet och Beck-filmerna.

I de nya Beck-filmerna spelar Valter polisaspiranten Vilhelm Beck som är barnbarn till Martin Beck (Peter Haber, 70).

När Hänt träffar Valter på förhandspremiären av Systrarna Hoss nya serie berättar han hur det är att numera vara en del av "Beck-gänget".

– Det är skitkul och det är en ära att få hoppa på en sådan etablerad och cool grej som har hållit på sedan jag var liten liksom. Jag kollade ju på Beck på fredagar på 4:an. Men det är jätteroligt, skönt gäng och jag trivs väldigt bra där.

Ingvar Hirdwall är död – blev 88 år gammal

Det är mycket roligt som händer kring Beck-filmerna, men i påskas nåddes vi av en desto tråkigare nyhet; nämligen att Ingvar Hirdwall gått bort, han blev 88 år gammal.

Ingvar spelade "Grannen i Beck" i alla år och har gjort rollen ikonisk på många sätt. Han hade också en betydande roll på teatern och var en av Sveriges mest folkkära och framgångsrika skådespelare.

– Det är en fruktansvärd sorg. Det är en av våra största skådespelare och en väldigt nära och kär vän som jag har förlorat, sa Peter Haber till Expressen och fortsatte:

– I allt han gjorde – på scen och på film – hade han en total ärlighet och en total närvaro.

Valter Skarsgård om sorgen efter Ingvar Hirdwall

När Valter nåddes av beskedet gick han ut med sin sorg i ett inlägg på Twitter.

"Grannen i Beck" lever kvar i våra hjärtan för alltid! Ingvar Hirdwall somnade under skärtorsdagen in i sitt hem, 88 år gammal. Vila i frid.”, skrev han då.

Och för Hänt berättar han nu om sorgen.

– Det är ju jättesorgligt såklart, alla mina tankar går ut till hans nära och kära, säger han.

Har ni haft något gemensamt sörjande i Beck-gänget?

– Jag har inte varit med om någon organiserad grej utan alla har väl sörjt för sig. Jag och Ingvar var inte så nära, jag har träffat honom ett par gånger. Men han var en väldigt väldigt fin kille och jag är glad att jag fick träffa honom och spendera lite tid innan han gick bort.

FOTO: Ola Axman/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN