LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s Väder-Madeleine Westin vill inte lämna gården – stora händelsen med barnen

21 jun, 2024 
Linn Seipel
väder madeleine med sönerna
TV4:s Väder-Madeleine Westin har mycket att stå i på gården – särskilt nu under midsommarhelgen!
För Hänt berättar hon om de livsavgörande händelserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Anders Ekborg: ”Vi ska gifta oss i sommar”Brand logo
Fem blixtsnabba med Anders Ekborg: ”Vi ska gifta oss i sommar”

Meterologen Madeleine Westin, 58, känner många igen som ”Väder-Madde” på TV4, där hon arbetat i över 30 års tid. Idag är hon chef på kanalens väderredaktion och har ansvar för de nu 14 övriga meterologproffs som arbetar för att ge oss goda prognoser.

På fritiden njuter Madeleine gärna av gott väder, då hon sedan många år tillbaka lever ett naturnära liv med sin sambo Claes Ling-Vannerus, 57, på deras gård i skärgården, söderut strax utanför Stockholm.

Annons
väder madde tv4 som ung
Förra året firade TV4 30 år – och Madeleine har varit med sen starten!Foto: skärmdump TV4 Play

Båda har barn från tidigare relationer, men alla är idag vuxna och de yngsta flyttade också nyligen hemifrån. I en intervju med Hänt berättar Madeleine att det däremot inte hindrar barnen från att komma och hälsa på regelbundet.

– De kommer gärna så ofta de kan till gården. Mina tvillingar och Claes barn bor inne i stan på veckorna, men på helgen känner de ofta att de vill komma ut. Matilda, min äldsta dotter, reser ofta hem från New York där hon är bosatt. Det är fint, och vi behöver ju deras hjälp på gården, säger Madeleine i intervjun.

Annons
väder madde och hennes man Claes
Madeleine och Claes på deras idylliska gård i skärgården.Foto: privat

TV4-Madeleine Westin vill inte utomlands – älskar svensk sommar

Gården ligger precis vid vattnet, och naturen den här tiden på året beskriver hon som närmaste förtrollande. Så pass att de i princip aldrig lämnar gården under hela sommaren.

– Sverige är fantastiskt och på sommaren är Sverige som bäst. Den bästa tiden är ju nu. Alltså det är magiskt, utbrister Madeleine och fortsätter:

– Vi har också 32 körsbärsträd tror jag. När de blommade sådär i maj, det är som att man är i paradiset!

Annons
Madeleine tävlar på fritiden i reining – westernridningens form av dressyr.Foto: privat

Om de vill ha lite miljöombyte berättar hon vidare att familjen kan ta en tur till Gotland, där Claes har en gård som de kan på bo genom sin familj. I år återstår att se hur sommarplanerna går, det ska nämligen anordnas festligheter på gården.

Dottern Matildas bröllopsfirande på gården – blev försenat

Äldsta barnet, dottern Matilda, har gift sig i USA – och ska nu göra det även i svensk kyrka. Bröllopsfesten kommer att hållas hos Madeleine och Claes på självaste midsommarafton!

Annons

– Hon har gift sig för drygt ett och ett halvt år sedan. Hon skulle ha haft den här förra midsommar, men hon är ju då gift med en amerikan och då får man inte lämna landet när man precis har gift sig. Så då blev det lite tajt där, så då blir det nu istället!

Madeleine förklarar att det varit mycket förberedelser, men att de är många i familjen som hjälpts åt.

– Det är sjukt mycket att stå i. Det blir som ett riktigt bröllop med allt från kyrka till party och dans på logen hemmavid. Ett stort internationellt bröllop med människor från hela världen, med tema midsommar!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4, privat

Annons