Väder-Anki försvann helt från rampljuset – så lever hon idag

Anki Edvinsson Hedström TV4

Under 90-talet blev hon väder-Anki med hela svenska folket.
Men vad gör hon idag? Hänt reder ut!

Anki Edvinsson Hedström är tv-profilen som under 90-talet blev väder-Anki med hela svenska folket. Det var efter att hon hade jobbat i receptionen på TV4 som förfrågan plötsligt kom.

– De sa till mig ”du är ju här varje dag, kan inte du testa?” och jag tyckte det lät kul. Jag satt i receptionen på dagarna och körde vädret på kvällarna. Sedan plockade ”Nyhetsmorgon” upp mig och då blev jag plötsligt väder-Anki, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Med sitt glada humör och härliga utstrålning gjorde Anki minst sagt succé i tv-rutan, men när TV4 plötsligt tog ett beslut om en förändring var hon snabbt tvungen att lämna.

”Det gjorde ont i mig”

Det var när kanalen bestämde sig för att endast ha utbildade meteorologer i rutan som tiden som väder-Anki var över för Anki.

LÄS OCKSÅ: Niklas Strömstedts nya ord till Efva Attling – 26 år efter skilsmässan

– I början kändes det väldigt surt, jag såg TV4 som min familj. Jag hade lite av en identitetskris, jag var så otroligt förknippad med väder-Anki och folk förväntad sig att jag skulle vara den här glada, skrattande tjejen. Det gjorde ont i mig, men när jag fick lite distans kunde jag förstå varför de gjorde så, förklarar hon.

Men några år senare var hon tillbaka i rutan igen - den gången som programledare för bland annat När och fjärran och Ordjakten samt TV4-nyheterna i Umeå, Luleå, Sundsvall och Östersund. Men när kanalen sedan tog beslutet att lägga ner de lokala stationerna bestämde sig Anki istället för att ta en helt ny väg i livet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så gick det sen för Anki

Den tidigare väder-profilen bestämde sig nämligen för att bli helt oberoende av jobb inom medier och började istället skriva en bok - en dröm som hon haft så länge hon kan minnas.

– Jag tog tag i drömmen jag alltid haft och gick en ettårig utbildning i att skriva. När jag sedan skapade min första bok kände jag att det verkligen var det jag ville göra, berättar hon.

Med en roman som har klättrat upp på Akademibokhandelns topplista, och med ännu en bok som kommit ut nu i år, kan man säga att Ankis nya satsning är något som har gått bra. Men att göra en förändring är något som ofta är läskigt. I en intervju med Expressen berättar hon om hur det varit.

– Det har varit blandat ångestladdat och spännande. När man lämnar något som man kan och som man gör med vänsterhanden är det speciellt. Man kastar sig ut och vet inte hur man ska landa. Att synas i rutan är väldigt extrovert, man måste ge mycket, medan skrivandet handlar om att gå inåt. Det har passat mig ganska bra och jag har inte känt någon riktig saknad. Förmodligen för att jag har trivts så bra med det jag gjort, säger hon innan hon fortsätter:

– Drömmen är att skriva ett filmmanus baserat på mina egna böcker.

Idag bor hon på Värmdö utanför Stockholm tillsammans med maken Peter Hedström.

LÄS OCKSÅ: Marie Göranzons barn har vuxit upp – så ser de ut idag

LÄS OCKSÅ: Maria Lundqvists barn har vuxit upp – så ser de ut idag