LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Uppgifter: Leif & Billy läggs ner – nu svarar de på ryktet

25 jul, 2023 
Michaela Mastad
Amanda Rönnell
Succéserien Leif & Billy har roat tittarna i sju säsonger och flera har varit nyfikna på om det blir en till säsong eller inte.
Enligt nya uppgifter från SVT till sajten Filmtopp planerar inte kanalen för en åttonde säsong.
Nu bekräftar Alfred Svensson som spelar Billy hur det egentligen ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”Brand logo
Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”

2017 såg humorserien Leif & Billy dagens ljus på SVT, bröderna gjorde stor succé och fick snabbt en stor fanskara. Bröderna i serien spelas av komikerna Klas Eriksson, 37, och Alfred Svensson, 32.

Serien utspelar sig i den fiktiva byn Sörbäcken i Norrland. Där de dag efter dag försöker hitta nya sätt att få fram pengar till hyran. En uppgift som ibland kan leda till en del knasiga situationer. Sedan premiären av serien har den både hyllats och älskats av tittarna.

Serien har sänts i sju säsonger och tittarna har varit nyfikna på om det blir en säsong till. I början av sommaren kunde SVT även bekräfta att huset där serien utspelas har sålts till en kvinna som först inte kände till husets medverkan i serien:

– Jag fick reda på i efterhand att det var det huset – när mäklaren frågade mig om varför jag var intresserad, sa kvinnan som köpte huset till SVT.

Alfred Svensson och Klas Eriksson om liveshowen Gud förbannat vilken jävla show

I en intervju med Hänt har duon tidigare berättat om framtiden för Leif & Billy.

Annons

Kommer det komma någon mer säsong eller är det lite mer pausat nu?

– Lite pausat just nu vi har precis blivit klara. Vi sände sista avsnittet nu i helgen och Alfred har precis klippt klart allting, sa Klas Eriksson, som spelar Leif.

– Det kommer bli en liten paus nu men Leif & Billy kommer leva kvar i ett annat sammanhang, men det kan vi inte säga så mycket om. Folk kommer få se mer av Leif & Billy det är en sak som är säkert och vi kommer snart berätta vad det är, sa duon.

Sagt och gjort så jobbar Klas och Alfred just nu på att förbereda liveshowen Gud förbannat vilken jävla show. Uppsättningen blir ett helt nytt format för karaktärerna som ska ockupera Scalateatern i Stockholm under både hösten och våren nästa år.

Men hur ser det ut för serien Leif & Billy? Jo det kan se en aningen dystert ut i alla fall enligt nya uppgifter från SVT till sajten Filmtoppen. På hemsidan skriver de att kanalen inte planerar någon ny säsong för Leif & Billy i dagsläget.

Alfred Svenssons nya besked om framtiden för Leif & Billy

När Hänt når Alfred Svensson om den åttonde säsongen – berättar han hur det ligger till:

Annons

”Att det skulle vara ett beslut från SVTs sida att ”inte förnya” är något missvisande. Det stämmer att vi inte jobbar aktivt med någon ny säsong just nu, men beslutet att ta en paus var på vårat intiativ, och SVT stöttar oss i det.”

Alfred skriver även att idén kom tidigt att ta sina karaktärer till scenen och efter sju säsonger på SVT kände de att det var dags.

”Därför jobbar vi nu med föreställningen ”GUD FÖRBANNAT VILKEN JÄVLA SHOW” som vi kommer spela på Scalateatern i höst. Med det sagt så har vi ett fortsatt fint samarbete och en ständigt pågående dialog med SVT och det är inte alls omöjligt att Leif och Billy gör comeback i TV-rutan någon gång i framtiden.”

FOTO: Stina Stjernkvist SST

Annons