LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Unga TV4-parets oväntade namnbråk – tre dagar före bröllopet

10 okt, 2017 
Vi har tidigare kunnat följa de unga föräldrarna Ida Labba Persson och Viktor Mikko i TV4:s tv-serie ”Unga föräldrar”. Nu får vi följa dem igen – i en serie som handlar om deras bröllop. Den 13 oktober gifter de sig i den samiska byn Soppero.
Annons

I förra säsongen av ”Unga föräldrar” på TV4 kunde vi se att Viktor Mikko, 26, gick ner på knä och friade till flickvännen Ida Labba Persson, 21. Ett helt år har gått sedan dess, och den 13 oktober går bröllopet av stapeln. Det blir ingen liten vigsel – 400 gäster är bjudna och bröllopet har fått sig en egen webbserie på TV4 Play vid namn ”Vårt stora samiska bröllop”.

– När jag bestämde mig för att fria till Ida så hade hon ju tjatat om att hon ville ha en ring. Men jag ville det ju själv också, jag vill ju leva med henne, säger Viktor i programmet, och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ida kommer att bli den bästa frun, annars hade jag valt någon annan.

Tillsammans har paret dottern Ailé, 2, och i säsong tre och fyra av tv-serien har vi kunna följa den lilla familjens liv i Kiruna. Ida och Viktor har levt tillsammans i tre år, och kärleken är starkare nu än någonsin.

Annons

– Vi kommer ha ett samiskt bröllop, som kommer att hålla till i Soppero. En by där min familj kommer ifrån. Det bli en fest i dagarna två, säger Ida.

Även om de planerat bröllopet ihop och gjort sig eniga om det mesta, så hade de svårt att bestämma sig för vems efternamn de ska ta.

– När vi har gift oss så har vi beslutat att vi kommer att ta Viktors efternamn, säger Ida.

Men Viktor är inte helt enig med henne – han vill ha hennes efternamn.

– Nej, vi ska heta Labba i efternamn. Inte Mikko. Jag ska heta Viktor Labba efter bröllopet, svarar Viktor.

Men med tanke på att bröllopet är om tre dagar så får vi hoppas att även den pusselbiten har fallit på plats… Men i skrivande stund är de blivande makarna stressade.

– Just nu är ingenting på banan! men det ska bli spännande att se hur allt går, säger Ida till Hänt.se.

Foto: TV4

Annons