LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Unga föräldrar-profilens skräckdrama – riskerade att förlora sonen

22 maj, 2024 
Loke Westberg
Det har gått snart tio år sedan Sindy Niklasson medverkade i Unga föräldrar.
Nu berättar hon om skräckdramat med hennes son som drabbades av rotaviruset.
– Då insåg jag att det är på en annan nivå, han var helt apatisk, hade hög feber och kunde inte gå, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Myllymäki dejtar igen efter skilsmässanBrand logo
Tommy Myllymäki dejtar igen efter skilsmässan

Den första säsongen av Unga föräldrar sändes 2015 på TV4. Där fick tittarna följa olika par som skaffat barn i väldigt ung ålder.

Bland de som blev mest omtalade under den första säsongen var Sindy Niklasson, som då var 22. Vid inspelningen av Unga föräldrar-säsongen hade hon och ex-pojkvännen precis blivit föräldrar till sonen Ozzy Lucifer.

Två år senare fick paret ytterligare ett barn, sonen Luna.

Strax efter att sonen Luna kommit till världen valde Sindy och pojkvännen att gå skilda vägar.

– I kort så var det ju väldigt destruktivt mellan mig och Michael efter att Luna föddes. Allting ledde till att barnen fick flytta ifrån oss för att vi skulle kunna ordna upp saker i våra liv. Jag mådde psykiskt dåligt och led av psykisk ohälsa. Vi behövde en paus. Det ledde till att mina barn blev placerade under två och ett halvt år. Jag fick då tid till att jobba på mig själv, har hon tidigare sagt till Hänt.

Annons

Berättar om skräckdramat med sonen

Nu berättar realitystjärnan om en otäck sjukhusvistelse med hennes son, som drabbats av en ovanlig sjukdom.

”Han blev sjuk av rotavirus och blev så dålig att han troligen inte klarat sig utan sjukvård. Enligt sachsska barnsjukhus går det en våg av rotavirus nu som kan vara dödlig för små barn”, skriver Sindy Niklasson i en Instagramstory.

Så här beskriver 1177 viruset på sin hemsida:

”Rotavirus orsakar ofta rikliga diarréer och kräkningar. Det kan leda till uttorkning, framför allt hos barn under två års ålder. Symtomen på rotavirus kommer ofta plötsligt. Barn som får sjukdomen för första gången kan bli svårt sjuka.”

Blev inlagd på Sachsska barnsjukhus: ”Helt apatisk”

När Hänt når Sindy ger hon ett positivare besked.

– Det är mycket bättre nu, men det går lite omlott. Han har blivit mer eller mindre frisk. Men det har varit kaos fram tills nu, säger hon.

Det hela började med att hon blev uppringd av sonens skola under torsdag förmiddag förra veckan där de berättade att han hade kräkts.

Annons

– Jag tänkte att det var vanlig magsjuka, det är ganska vanligt att det kommer någon gång per år.

Men det rörde sig inte om någon vanlig magsjuka, för 24 timmar senare hade hans tillstånd fortfarande inte förbättrats.

– Då insåg jag att det är på en annan nivå, han var helt apatisk, hade hög feber och kunde inte gå, säger hon.

Efter ett samtal med en läkare, och därefter fem timmar tillbringade på närakuten, blev de hänvisade till Sachsska barnsjukhus.

– Det var jättejobbigt, men jag är ganska lugn i akuta situationer och är själv undersköterska från grunden. Så jag höll mig lugn för hans skull även om det var jätteläskigt, säger Sindy till Hänt och berättar om sjukdomens efterdyningar:

– Han har fått mina gener och är tunn och skör som det är, så han förlorade väldigt mycket vikt och har haft svårt med maten. Han rasade i vikt under den här veckan som han har varit sjuk.

FOTO: Instagram

Annons