LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ullared-Marittas ekonomiska smäll – får inga pengar efter lägenhetsförsäljningen

18 apr, 2024 
Ullared-Maritta har varit öppen med att det är tufft på den ekonomiska fronten. Men nu är det värre än någonsin.
– Det är åt helvete nu, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

Det har gått ett år sedan dess att Ullared-profilen Maritta Söderström, 80, tog sitt pick och pack och flyttade till en ny lägenhet.

– Den nya lägenheten är en trerummare, men den ligger bara en halvtrappa upp. Jag har ju tre trappor upp just nu, vet du. Det är förjävligt, mina knän orkar inte med det, sa Maritta till Hänt efter att hon varit på visningen för den nya lägenheten.

Lägenheten blev till slut hennes och där har Maritta bott sedan dess.

Ullared-Maritta om ekonomiska smällen

Idag lever hon ett härligt pensionärsliv och bara under det senaste halvåret har hon hunnit vara på Kanarieöarna tre gånger med kärleken Lasse Westerlund.

– Men du vet om inte plånboken hindrar en, då kan man göra jävligt mycket. Det är ju det här med pengarna, säger hon allvarligt.

Annons

Maritta har tidigare varit öppen med att ekonomin lätt tryter som pensionär. Just nu är det värre än någonsin.

– Det är åt helvete nu. Jag är förbannad på Skattemyndigheterna. Vafan, jag sålde lägenheten i fjol och så köpte jag en annan för samma pris. Och sen nu kom skatten och då ska ju det inte förändra någonting, säger Maritta och fortsätter:

– Jag blev så förbannad. Jag får inte ut slut-summan förrän i juni. Men jag sa det "det är ju nu jag behöver pengarna, ni behöver inte ta ränta på mina pengar, jag behöver de själv".

Maritta om ekonomin med fästmannen Lasse

Nästa resa för Maritta går av stapeln på en gruppresa till Tyskland dit de ska åka buss och handla massa god dricka. Med andra ord hade Maritta behövt de där pengarna mer än någonsin nu.

Kunde de inte göra något undantag?

– Nej men det är ju just nu när man ska till Tyskland och sen Filipstad... Nej jag blir så förbannad!

Kan du kanske låna lite pengar av Lasse?

– Äh, han har lånat av mig. Jag tog ju ett sådant där pensionärs-lån va, men då gäller det ju att hålla i kronorna. Han får ju inte heller skattepengar förrän i juni.

FOTO: SVT

Annons