TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ullared-Maritta avslöjar sanningen om relationen – efter systerns död

29 mar, 2024 
Linn Seipel
Maria Broberg
maritta söderström syster gunnel ullared
Det har gått drygt ett halvår sedan Ullared-Gunnel gick bort, och nu berättar systern Maritta hur det känns att fira 80-årsdagen utan sin parhäst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet härBrand logo
Gunnel och Marittas fasansfulla upptäckt påväg hem från Ullared – Se klippet här

Ullared-profilen Maritta Söderström fyllde 80 år i dagarna, något hon firar nere på soliga Kanarieöarna över en tårtbit med maken Lasse. Där kommer hon vara fram tills den 3 april då det gått två veckor. När Hänt når henne på telefon för att gratulera på den stora dagen berättar hon att servitörerna har sjungit för henne.

– Man får ta vara på de små stunderna, säger Maritta till Hänt.

Ullared-Maritta avslöjar sanningen om relationen – firade aldrig högtider ihop

Det blir första födelsedagen och påsken som systern Gunnel inte är i livet. Något som inte berör Maritta mer än vilken dag som helst, de brukade nämligen inte umgås på dessa tillfällen. Men saknaden finns där, alltid.

– Mja, jo... Vi har inte firat en högtid ihop på många år heller. Det var skönt för henne att hon fick somna in, hon var så sjuk. Man får ju tänka på henne i första hand, inte på oss andra, säger Maritta och fortsätter:

Annons

– Men tankarna kommer och går de gör dem ju. Man kan inte göra så mycket åt det. Även om man så hade ett hav med pengar hade man inte kunnat göra något åt det.

Att Maritta är iväg och reser hör inte till ovanligheten, även om hon som pensionär inte har någon förmögenhet att skryta om. I en tidigare intervju med Hänt har hon berättat om sin inkomstkällor.

– Ja, det är ju lite olika. Nu har jag Memmo och det får jag 90 kronor för. Det är ju lite olika priser per hälsningar beroende på om de vill ha express eller inte, sade hon och fortsatte:

– Förut var det en hel del, men nu kan det gå kanske två veckor utan att det kommer någon. Förra veckan var det en. Hittills den här veckan har det inte kommit en enda. Det är väldigt oberoende.

Ullared-Maritta om ekonomin – så har hon råd att resa så ofta

Memmo är en tjänst där kändisar som tv-profiler och artister tjänar pengar genom att skicka videohälsningar till sina fans, på sidan av det extraknäcket får Maritta in pensionspengar varje månad.

Annons

– Nu har pensionen höjts till 14 000. Sen har jag ju fått in det där, 90 kronor på 14 dagar, så det blir lite extra.

För att råd att resa berättade Maritta då att hon sparar in på annat, så som dyr mat.

– Du vet jag köper ju det här rullarna med ärtsoppa och bruna bönor, det delar jag på två och får två måltider. Man får ju prioritera vad man vill. Jag kan äta lite filmjölk en dag och koka lite gröt. Jag har inga dyra matvanor om man säger så. Det har jag inte. Jag gör en omelett och sådär. Då kan man ju spara in pengar till annat.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

Annons