LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ulf Lundells problem med 33 år yngre flickvännen: ”Otroligt jobbigt”

11 jun, 2024 
Elvira Reer
Ulf Lundell och Ninna Prage
Ulf Lundell berättar om tvivlet till flickvännen Ninna Prage i sina utdrag från dagböckerna.
"Kände att det är hopplöst", skriver han i boken Vardagar 10.
Annons
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids valBrand logo
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids val

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Lundell, 74, en av Sveriges främsta artister och nu även författare delar i en av sina böcker baserade på dagboksanteckningar, Vardagar 10, om kärleken och tvivlet mot sin 33 år yngre flickvän Ninna Prage.

Under sommaren 2021 bekräftades det att han hade inlett en relation med PR-konsulten Ninna Prage, 41 som sedan en tid tillbaka flyttat in hos Ulf i Skåne två veckor i månaden, enligt Expressen.

Ulf var tveksam till att dela sitt liv med någon annan

Men innan dess var det inte guld och gröna skogar för paret. Boken ger oss en inblick i hur Ulf kämpade med att anpassa sig till att vara i en tvåsamhet.

”Otroligt märkligt och jobbigt att lägga av sej sin ensamlivspersonlighet för att förvandlas till tvåsamhetspersonlighet. Jag vet inte om jag pallar det så mycket till", skriver Ulf i boken som Expressen har tagit del av och fortsätter:

"Jag vet inte var N och jag befinner oss i den så kallade utvecklingen. Statiskt eller på väg. Inte på väg just nu iallafall. Hon är där uppe i sitt arbetsrum. Jag härnere i mitt med min kullerspruteskrivmaskin. Man får ta det som det kommer. Eller inte alls.”

Annons

Efter en romantisk resa blev tvivlet starkare

Ulf berättar dessutom att det var efter en kärleksresa utomlands som tvivlet växte sig starkt. Paret skulle egentligen träffas efter resan men Ulf ångrade sig då han ansåg att han behövde tid för sig själv. Något han menar berodde på ålderskillnaden.

”Motstridiga känslor. Visst livar det upp en man i min ålder men bör en man i min ålder bli så djävla upplivad av en yngre kvinna. Ändå går jag på loppisarna och försöker hamna bakom henne," skriver han.

När paret senare träffades för första gången efter resan berättar Ulf att att det kändes förtvivlat. Han var dyster och trött.

”Tänkte förstås på N och mej och kände att det är hopplöst. Men fasar inför ännu ett uppbrott”, skriver Ulf vidare.

Han fortsätter sedan att berätta hur Ninna Prage försökte föra ihop dem igen och till sist kommer Ulf fram till att han har haft de bästa två veckorna på länge, tillsammans med kärleken Ninna.

Vem är Ulf Lundells flickvän Ninna Prage

Ulfs kärlek, Ninna, jobbar som pr-konsult och har tidigare arbetat som journalist, på bland annat på Expressen. Hon har tidigare varit tillsammans med skådespelaren Örjan Ramberg, 73.

I Ulfs tidigare böcker Vardagar 8 och Vardagar 9 avslöjade han om lyckan med flickvännen och skrev mycket om hur han gärna vill betala middagar och dyra presenter till Ninna.

FOTO: TT

Annons