Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s svar efter tittarnas kritik mot upptäckten i Nyhetsmorgon

18 mar, 2019 
Maria Forsblom i Nyhetsmorgon
När kocken Therese Elgquist lagade mat i Nyhetsmorgon i söndags reagerade tittarna på en detalj. Nu besvarar TV4 kritiken.
Annons

I söndags var det Maria Forsblom, 32, som var programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Maria är uppskattad av tittarna och hyllas ofta för sin insats i programmet.

Även förra helgen syntes Maria Forsblom i rutan. Då möttes hon av kritik i kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Facebooksida efter att ha lagat mat i studion utan att tvätta händerna innan.

”En viktig kommentar till Maria. Du var och hjälpte Jessica Flera gånger men tvättade aldrig händerna innan du grävde i maten”, skrev en person vid tillfället.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Programledaren gav sig sedan in i kommentarsfältet för att besvarar tittarnas kritik:

”Hej! Jag gjorde rullar vid 2 tillfällen och missade att tvätta händerna vid det senare tillfället, men första gången kom jag allt ihåg – sändning till och med”.

Upptäckten i Nyhetsmorgon väcker ilska

Även under söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon lagades det mat. Kocken Therese Elgquist var bjuden till studion för att tillaga en växtbaserad trerättersmiddag.

Annons

Men under inslaget var det flera tittare som återigen reagerade på hygienen i köket. I kommentarsfältet på kanalens Facebooksida påpekat flera personer att Therese Elgquist har på sig ringar när hon lagar mat samt har utsläppt hår.

”Be kocken ta av sig ringarna när hon lagar mat! Det finns miljoner bakterier under ringarna”, skriver en person som snart får medhåll.

”Jag tycker inte om när det långa håret hänger fram över maten det ser inte bra ut heller”.

”Ja så får det inte se ut när man lagar mat särskilt inte i tv”.

Nu har TV4 valt att besvara kritiken:

”I Nyhetsmorgon vill vi gärna förmedla en känsla av att kockarna lagar mat på ett avslappnat sätt i hemmamiljö. Maten som lagas serveras inte till gäster på en restaurang och därför behöver kockarna inte heller följa de regler som finns i ett restaurangkök. Hur som helst så förstår jag dina synpunkter kring detta och kommer att ta dem vidare till redaktionen”.

FOTO: TV4

Annons