TV4:s svar efter kritikstormen mot Bonde söker fru: ”Tråkigt”

Linda Lindorff och Josefine Eriksson i Bonde söker fru

Josefine Eriksson och Pelle Hansson Ed möttes för första gången sedan hennes avhopp i Bönderna berättar allt.
Nu får TV4 och programledaren Linda Lindorff kritik för hur de behandlat Josefine.
– Så bottenlöst besviken på er, skriver en tittare.
Dramat skakar Bonde söker fru – Josefin mystiskt försvunnen: ”Chockartat”
Slå på ljud

I förra veckans avsnitt av Bonde söker fru var det dags för tjejerna att för första gången komma hem till bönderna och deras gårdar. Mjölkbonden Pelle Hansson Ed, 28, har sin gård i Söderhamn och skulle få fyra brevskrivare hem till sig. Men en av tjejerna dök aldrig upp.

I avsnittet fick tittarna se hur Pelle försökte få tag i Josefine Eriksson, men samtalet blev bortkopplat.

– Det är lite tråkigt när sommaren börjar på det här viset. Man hade tänkt att det skulle bli en rolig sommar med alla fyra, sa Pelle i programmet.

Produktionen bekräftade då att även de försökt få tag på Josefine utan att lyckas.

”Ingen i produktionen fick tag i Josefine. Vi blev så klart oroliga, först och främst över att något kanske hade hänt henne, sedan över hur vi skulle fortsätta inspelningen. Det blev panikartad stämning”, skrev exekutiva producenten Clara Tengbom i ett meddelande till Hänt.

Pelle Hansson Ed får beskedet om Josefine Erikssons avhopp

I avsnittet som visades tidigare i veckan fick man se en fortsättning på Josefines mystiska försvinnande. En av de andra tjejerna hade då lyckats få tag på henne.

– Jag skrev med Josefine och hon skrev att hon hoppas att vi mår bra men hon kommer inte att komma. Du ska inte ta det personligt, hon mådde bara inte bra, säger hon till Pelle.

Josefine har dock en annan version än vad TV4 och produktionen har. På väg till gården drabbades hon av panik och hörde av sig till produktionen för att meddela att hon ville hoppa av.

– De får mig att framstå som att jag bara skiter i allt och inte bryr mig om andra. Jag hade kontakt med produktionen men de vägrade inse att jag inte ville åka upp. De försökte verkligen tvinga mig. Det kändes som att de inte respekterade mitt privatliv eller hur jag mådde, sa hon till Aftonbladet.

Linda Lindorffs ord i Bönderna berättar allt

I veckan gästade hon extraprogrammet Bönderna berättar allt, där Linda Lindorff, 47, är programledare. Josefin och Pelle möts då för första gången sedan gruppdejterna på Sundbyholms slott och hon berättar mer i detalj vad som egentligen hände.

– Jag fick panik. Det var mycket tankar och mycket känslor och jag bara helt stängde av.

De diskuterar hur det gick till när Josefin vände tillbaka hem och Linda Lindorff ställer flera frågor om hur Josefin kände och tänkte. Hon säger att Josefine borde ha ringt men påpekar samtidigt att hon inte ska ha dåligt samvete.

– Du ska inte känna att du har ångest över att det blev som det blev. Du hade inte där och då kunnat göra annorlunda. De som har haft panik och vet hur det känns vet att det är fruktansvärt jobbigt, det går inte att kontrollera, säger Linda Lindorff.

Följarnas kritik efter händelsen i Bonde söker fru

Efter intervjun sändes har både TV4 och Linda Lindorff fått kritik för hur de har bemött och behandlat Josefin.

”Ni missade ju helt att rannsaka er själva! Fick Josefin till att be om ursäkt när det borde varit NI som bad om ursäkt! -Så bottenlöst besviken på er.”

”Så jäkla fult att använda en ung tjej och hennes känslor som lockbete för att få tittare. Vidrigt beteende av produktionen!”

”Hon har inga skyldigheter att förklara sig men ändå gör hon det och möter nästan påhopp från programledaren”, är några av kommentarerna på programmets Instagram.

Nu svarar programmets exekutiva producenten Clara Tengbom på kritiken i ett mejl till Hänt.

– Vi försöker alltid skildra det som händer på gårdarna så nära och ärligt vi kan. Det känns såklart tråkigt om det är så att någon tar illa upp eller blir obekväm. För oss hade det bästa varit att Josefine hade kommit till gården och berättat för Pelle hur hon tänkte, så att vi kunnat visa hela historien för tittarna. Nu blev det inte så och därför känns det bra att Pelle och Josefine fick möjlighet att komma till Bönderna berättar allt och prata ut. Jag fick uppfattningen att både Pelle och Josefine tyckte att det var skönt att ses.

Bonde söker fru visas på TV4 och TV4 Play på onsdagar klockan 20.00.

Bönderna berättar allt sänds på TV4 play.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!