LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s skyddsplan för Lotta Engberg – efter allvarliga händelserna

03 jun, 2023 
Lotta Engberg i Lotta på Lisberg
Hur utsatta är egentligen programledarna, när man spelar in stora program som Lotta på Liseberg?
Nu uttalar sig TV4 om arbetet för att skydda Lotta Engberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aktivisterna stormar in på dansgolvet i Let's dance– mitt under Charlotte Kallas dansBrand logo
Aktivisterna stormar in på dansgolvet i Let's dance– mitt under Charlotte Kallas dans

Sommaren är här och det innebär såklart en ny säsong av Lotta på Liseberg. Men med sådana stora program är det inte bara lättsamheter som gäller – ibland är det även allvarliga säkerhetsaspekter som måste tas om hand om.

Detta märkte vi bland annat senast under Melodifestivalen, då aktivister lyckades ta sig upp på scen och förstöra Loreens nummer. Det slutade med att hon fick göra om framträdandet.

Loreen
Loreen efter segern i Eurovision den 13 maj.

Aktivister stormade Let's dance-golvet

Det hände även en uppmärksammad händelse under Let's dance-finalen som var i förra helgen, då aktivister stormade dansgolvet mitt under Charlotte Kallas dans. Det hela blev väldigt stort, dels då de förstörde ett framträdande under självaste finalen och dels då en av aktivisterna fick kameran rakt i ansiktet. En händelse som Hänt fångade på film, som du kan läsa mer om här.

Annons
Aktivister med budskapet Återställ våtmarker tog sig in på dansgolvet under Charlotte Kallas dansnummer under finalen i Let's Dance 2023
Aktivister med budskapet ”Återställ våtmarker” tog sig in på dansgolvet under Charlotte Kallas dansnummer under finalen i Let's Dance 2023.Foto: Jonas Ekströmer / TT /

TV4:s ord om säkerhetsåtgärderna – så skyddas Lotta Engberg

Så, har TV4 tänkt på allt detta nu när Lotta på Liseberg snart går av stapeln? Detta är något de svarar på till Svensk dam.

– Vi arbetar i nära samarbete med Liseberg och är väl bemannade med säkerhetspersonal inför sommarens livesändningar av Lotta på Liseberg, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Svensk Dam och fortsätter:

– Givet läget just nu kan vi inte gå in mer i detalj över hur vårt säkerhetsarbete ser ut men vi tror och hoppas på en strålande sommar utan några större incidenter.

Annons