LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engberg tar avsked av tittarna – TV4:s osäkra besked om framtiden

07 aug, 2023 
Johanna Talamo
LOTTA ENGBERG
Kvällens Lotta på Liseberg är den sista för säsongen i vanlig ordning leds även finalen av Lotta Engberg. Men nu ger TV4 ett osäkert besked om framtiden för programledaren:
”Allt fokus ligger på kvällen”, skriver Jonathan Nordin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kaoset bakom kulisserna innan Linda Pritchards framträdande i Lotta på LisebergBrand logo
Kaoset bakom kulisserna innan Linda Pritchards framträdande i Lotta på Liseberg

Kvällens Lotta på Liseberg är den sista för säsongen och i avsnittet kommer vi få ta del av folkkära artister som Lill Lindfors, Peter Jöback och Måns Zelmerlöw. I år är det dessutom jubileumssäsong av allsångsprogrammet.
Det är den 20e sommaren som Lotta på Liseberg är i nöjesparken och dessutom det 15:e året som det sänds på TV4.

Dystra beskedet för Lotta på Liseberg efter konkurrensen

Som vanligt leds även finalavsnittet av Lotta Engberg som i sommar mötts av hård konkurrens från Allsång på Skansen och programledarkollegan Pernilla Wahlgren.

Premiäravsnittet av Allsång på Skansen och debuten för Pernilla Wahlgren som programledare, ökade med tittare jämfört med premiären 2022. Samtidigt så minskade dessvärre tittarsiffrorna för premiären av Lotta på Liseberg i år.

Efter premiären av Allsång på Skansen toppade även programmet TV-toppen tre veckor i rad – något som Pernilla Wahlgren då uttryckte sin glädje över.

Annons

”VI ÄR SÅ GLADA att vi för tredje veckan i rad toppar TV-toppen med ”Allsång på Skansen”!!! Förra veckan hade vi dessutom över 17.800 glada i publiken (rekord sedan 2016!)”, skrev Pernilla i ett inlägg på Instagram.

Enligt Dagens media så tappade säsongspremiären av Lotta på Liseberg tittare jämfört med förra årets premiär. Avsnittet sågs då av 773 000 tittare i år, vilket kan jämföras med 888 000 tittare för premiären 2022.

TV4:s osäkra besked om framtiden för Lotta Engberg

I år är det jubileumssäsong för Lotta på Liseberg och programledaren Lotta Engberg har nu lett allsången i 20 år.

– Vilken fantastisk sommar vi har framför oss. Det blir ett jubileumsår av rang och alldeles extra härligt, det kan jag lova, sade Lotta Engberg inför premiären av årets allsång.

Annons

Sommarens Lotta på Liseberg har under årets säsong valt artisterna varsamt och enligt Jonathan Nordin, exekutiv producent är det olika faktorer som påverkat sommarens uppsättning.

Lotta på Liseberg är inne i ett jubileumsår som uppmärksammas på flera sätt. Självklart också på artistlistan. Vi har denna sommar under varje program artister som tidigare varit en del av både svenska musikskatten men också med en speciell relation till Lotta på Liseberg, sade Jonathan till Hänt.

Inför nästa säsong av allsångsprogrammet ger Jonathan Nordin däremot ett osäkert besked, han förklarar att fokuset ligger på kvällens program och det officiella beslutet om framtiden kommer först till hösten.

– Vi ser just nu fram emot en stjärnspäckad final där allt fokus ligger på kvällen. Vi är mycket glada för den fina jubileumssäsongen i sommar och beslut om nästa år tas senare i höst, säger Jonathan Nordin till Hänt.

I säsongsavslutningen tackade Lotta glatt för den här sommaren och gav ett minst sagt kryptiskt besked.

– Vad händer i framtiden? Ja det vet man ju aldrig, men jag vet vad jag ska göra den närmsta timmen, jag ska nämligen gå runt och krama om er alla en och en! Tack för i sommar!

FOTO: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

Annons