TV4:s nya ödesbesked om Idol efter stora förändringarna

Anders Bagge i Idol

På grund av coronapandemin ser årets säsong av Idol lite annorlunda ut.
Under hösten brukar tittarna få se direktsända fredagsfinaler med en publik på plats – men även detta kan komma att ändras.
Nu kommer TV4 med ett kryptiskt besked om programmet framtid.

För ett par veckor sedan drog en helt ny säsong av Idol igång på TV4. Som vanligt inleds programmet med att juryn, som består av Nikki Amini, 35, Kishti Tomita, 56, Alexander Kronlund, 48, och Anders Bagge, 52, ger sig ut på en så kallad auditionturné. Under denna besöker de flera städer i jakten på Sveriges nästa idol.

I år är upplägget dock annorlunda. På grund av den rådande pandemin sker artisternas första audition och slutaudition samma vecka, innan juryn åker vidare till nästa stad där samma process inleds. Förändringen är någonting som Anders Bagge ser positivt på.

– Det krävs fyra stycken ja för att få komma till slutaudition och det är ganska tufft. Vi har dessutom slagit förra årets rekord med antal sökande. Det är väldigt mycket roligt som händer, sa Anders nyligen i en intervju med Expressen.

Idol-juryn om stora förändringarna

När Nikki Amini gästade Nyhetsmorgon tidigare i augusti berättade hon om sina känslor inför det nya upplägget och restriktionerna som produktionen följer.

– Just den här fysiska närheten har väl minskat. Det har varit extra svårt för Bagge, och Kishti gillar ju att springa fram till deltagarna och Bagge gillar att kramas, sa hon i programmet.

Nikki är dock väldigt glad över att det gick att spela in en ny säsong av Idol, med tanke på situationen som råder i världen.

– Vi är superglada över att vi har genomfört hela auditionturnén. Produktionen har gjort ett enormt jobb för att verkligen ha allt i åtanke, sa hon i Nyhetsmorgon.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Nya beskedet om framtiden för Idol

Nu är Idol 2020 alltså i full gång och TV4-tittarna har redan fått se en hel del lovande artister ta plats i tävlingen. Precis som tidigare år har en del bekanta ansikten dykt upp i rutan, bland andra Farmen-vinnaren Sofie Hodén samt Bachelor och Flirty dancing-profilen Pontus Bäck.

Om ett par veckor kommer det att stå klart vilka personer som tittarna kommer att få se göra upp om vinsten i direktsändning. Vanligtvis sker detta genom fredagsfinaler, då artisterna ställer sig på en scen framför en publik. Men hur kommer det att bli i år när sammankomster har en begränsning på 50 personer?

I ett mejl till Hänt förklarar Malin Knave, exekutiv producent för Idol, att TV4-tittarna kommer att få vänta med ett svar.

”Jag ser fram emot fredagsfinalerna och produktionen har länge jobbat stenhårt för att få till något utöver det vanliga. Exakt hur det blir det kommer vi återkomma om längre fram”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Nikki Aminis klänning stulen – mitt under Idolinspelningen

LÄS OCKSÅ: Alexander Kronlund om dispyterna i Idoljuryn – sanningen bakom

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Mattias Hansson/TT