Anders Bagges ord om stora förändringen i Idol 2020: ”Försvunnit”

Juryns tvist.

Idol 2020 är äntligen igång och juryn består som flera tidigare år av Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och såklart Alexander Kronlund.
Och programmets stora förändring har påverkat alla jurymedlemmar, inte minst Anders Bagge.

Ännu en säsong av succé-programmet Idol går nu äntligen av stapeln! Så härligt att vara igång igen tycker juryn, även om det inneburit en hel del skillnader och förändring från tidigare år.

Juryn är den samma som flera tidigare år och består av järngänget Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och såklart Alexander Kronlund. De alla har en minst sagt gedigen meritlista inom musikbranschen och deras plats i juryn är ju mer eller mindre självklar.

Men, som många andra tv-program har även Idol blivit lite annorlunda från vad det brukar. Orsaken är den pandemi som pågår och coronavirusets spridning. Dock blir såklart säsongen av, men med strikta restriktioner som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Stora förändringen

I TV4:s Nyhetsmorgon gästar juryn för att prata om den nya säsongen. Två är med via länk, Anders Bagge och Kishti Tomita, och de andra två är på plats Alexander Kronlund och Nikki Amini.

– På vilket sätt har det varit annorlunda?, undrar programledaren Jenny Alversjö i intervjun.

– Ja, men vi har ju inte kramats och pussats, höll jag på att säga, svarar Nikki med ett skratt och förklarar att de kramats varandra i juryn, men inte deltagarna. Hon fortsätter:

– Just den här fysiska närheten har väl minskat. Det har varit extra svårt för Bagge, och Kishti gillar ju att springa fram till deltagarna och Bagge gillar att kramas.

Idol-juryn 2020

FOTO: Magnus Sandberg/TT

”Saknar närheten”

Anders Kronlund fyller då i att det är många av deltagarna som önskat en kram när de väl varit på plats, men inte i år!

– Det blir mer intimt. Man kommer deltagarna mycket, mycket närmre, menar Nikki.

En person som haft det lite svårare än vissa andra med just den uteblivna närheten är Anders Bagge.

– Jag har ju en sån där ‘kram-craving’ på något sätt. Så det känns ju som att man har försvunnit in i någonting. Jag saknar närheten, konstaterar han.

Anders Bagge

FOTO: Mattias Hansson/TT

Men alla i Nyhetsmorgon-studion är rörande överens om att det är härligt att denna säsong av Idol ens blev av, då det inte alls var självklart.

– Vi är superglada över att vi har genomfört hela auditionturnén. Produktionen har gjort ett enormt jobb för att verkligen ha allt i åtanke, avslutar Nikki.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Ola Axman/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!