Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s besked: Därför ersätts Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon

20 maj, 2019 
Rania Shemoun Olsson i Nyhetsmorgon istället för Soraya
Nyhetsmorgon-tittarna känner främst igen Rania Shemoun Olsson som nyhetsankare på TV4. I måndags hoppade hon in som programledare istället för Soraya Lavasani – nu berättar kanalen varför.
Annons
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”Brand logo
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”

I måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon på TV4 fick tittarna se Jesper Börjesson, 48, och Rania Shemoun Olsson, 43, i rutan. När Jesper var programledare förra veckan var det flera personer som reagerade starkt på hans klädval. I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Facebook-sida uttryckte tittarna sina åsikter.

”Jag måste bara fråga varför Jesper har två skjortor”, frågade en tittare och fick medhåll:

”Jag undrar också inte snyggt”.

Efter att programmet sänts gick TV4 in i kommentarsfältet och besvarade kritiken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag tror att svaret på den frågan är väldigt enkel. För att han helt enkelt vill och känner sig bekväm i de kläderna”, skrev kanalen i en kommentar vid tillfället.

Rania Shemoun Olsson ersätter Soraya i Nyhetsmorgon

Vi är vana vid att se Jesper Börjesson tillsammans med kollegan Soraya Lavasani, 37, i Nyhetsmorgon på måndagar. I kommentarsfältet på Facebook är det tydligt att tittarn uppskattar att Rania hoppar in istället.

Annons

”Bra kombo, låt Rania ”hoppa in” oftare”, skriver en person.

I ett mejl till Hänt berättar nu TV4 varför Rania Shemoun Olsson ersätter Soraya Lavasani i rutan.

”Rania är en del av vår programledarfamilj och har vid flera tillfällen hoppat in som programledare för Nyhetsmorgon. Nu är Soraya iväg med UNICEF på resa och då är Rania programledare istället.”

Förra veckan berättade Soraya om resan till Västafrika med Unicef.

– Det känns jättespännande, det är något jag velat göra jättelänge, säger Soraya Lavasani till Hänt.

Väl på plats kommer TV4-profilen träffa både mammor och barn, samt se hur Unicef hjälper dem på plats. Resultatet visas i ett inslag i Nyhetsmorgon på mors dag.

– Sedan jag blev mamma är jag ännu mer lättrörd och kan nästan inte titta på vissa bilder utan att gråta. Men det finns så många goda krafter och med en sådan här resa tror jag verkligen att man kan sprida det ordet. Det går att göra något, tillsammans kan vi hjälpa till, sa Soraya Lavasani inför avresa.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Annons