Artikeln innehåller reklamlänkar

Nyhetsmorgon-Soraya Lavasani om nya uppdraget: ”Jättetufft”

Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon 2019

Soraya Lavasani har fått ett nytt uppdrag. Nu berättar hon om oron inför projektet och hur hon tvingas vara ifrån sin tvååriga dotter.
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Slå på ljud

För drygt ett år sedan gjorde Soraya Lavasani, 37, comeback i Nyhetsmorgon på TV4 efter en lång mammaledighet. I juni 2017 blev hon mamma till dottern Bianca som hon har med sin make Ralph Olsson. Att ha en snart tvååring hemma och dessutom jobba med ett av Sveriges största program är dock svårt berättar Soraya.

– Att få ihop arbetslivet med familjelivet är ett heltidsjobb.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Dessutom ska hon snart iväg på ett nytt, spännande uppdrag.

– Jag åker till Västafrika om två veckor med Unicef. Det känns jättespännande, det är något jag velat göra jättelänge, berättar hon.

Hon fick förfrågan från Unicef då de ville göra något i samband med mors dag den 26 maj. Därför kommer Soraya Lavasani få möjlighet att träffa både mammor och barn, samt se hur Unicef hjälper dem på plats.

– Det är så lätt att det bara känns hopplöst och hemskt jobbigt. Sedan jag blev mamma är jag ännu mer lättrörd och kan nästan inte titta på vissa bilder utan att gråta. Men det finns så många goda krafter och med en sådan här resa tror jag verkligen att man kan sprida det ordet. Det går att göra något, tillsammans kan vi hjälpa till, säger Soraya Lavasani.

Inslaget visas i Nyhetsmorgon på mors dag

Kampanjen kommer att visas på Unicefs kanaler samt i ett inslag i Nyhetsmorgon på just mors dag.

– Den kommer förändra mig jättemycket och det kommer bli jättetufft, men jag längtar verkligen, säger hon.

Det blir inte bara resan i sig som blir jobbigt. Dessutom måste hon vara ifrån sin dotter Bianca under nästan en hel vecka, något hon aldrig varit tidigare.

– Jag har varit borta från henne innan men det här är ganska lång tid, så jag kommer längta jättemycket till min lilla tjej, säger Soraya Lavasani.

Vi önskar henne stort lycka till! Så fint av henne att göra det här!

Unicef är ett organ inom FN och utgår från FN:s konvention om barnen rättigheter. De finns i 190 länder över hela världen och jobbar bland annat med att bekämpa fattigdom, skydd mot våld och övergrepp samt barns rätt till överlevnad, utbildning och jämställdhet.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN