ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4:s mörkande om Edward af Silléns och Sarah Dawn Finers avhopp i Talang

09 aug, 2022 
André Färnsveden
Sarah Dawn finer i en svart blus och Edward af Sillén i en svart kostym och vit skjorta.

Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer har lämnat Talang. Det avslöjade de båda på sina respektive egna Instagrams. Men TV4 vill inte uttala sig om anledningen till varför de lämnar.

Annons
Här är nya TalangjurynBrand logo
Här är nya Talangjuryn

Under de senaste två åren av Talang har juryn bestått av Bianca Ingrosso, 27, Sarah Dawn Finer, 40, Edward af Sillén, 39 och David Batra, 49.

Tidigare avslöjade Bianca Ingrosso att hon inte längre skulle medverka i programmet då hon hade andra projekt på gång. Och under tisdagsmorgonen den 9 augusti kom chockbeskedet att två jurymedlemmar till skulle sluta.

Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén slutar i Talang

Först med att gå ut med nyheten var Edward af Sillén, som delade ett runt klockan åtta på morgonen. När Hänt nådde honom berättade han om sin tid i programmet och känslan efter att ha lämnat.

Känslan efteråt är enorm tacksamhet för två väldigt roliga och givande år bakom det där bordet. Jag har den största respekt för Alla som vågar ställa sig på scen i auditionsammanhang, och den respekten ville jag visa alla de sökande. De inspirerade mig”, skriver Edward i ett privat meddelande till Hänt.

Annons

Vidare förklarar han varför han valde att lämna programmet.

”Jag tar med mig vänskaper, och glädjen över att ha fått träffa så många enorma begåvningar som sökte. Flera som jag kommer arbeta med i framtiden på olika sätt. Men jag jobbar ju egentligen bakom kameran som regissör, och det behövde jag prioritera nu.”

Mindre än en timme senare publicerade även Sarah Dawn Finer ett inlägg där hon tackade för sin tid med programmet.

Att få sitta med mina grymma kollegor i juryn kom att bli två av dom roligaste, och mest givande tv produktioner jag gjort. Tack till alla involverade och tack för alla kärleksfulla ord jag fått av er alla som tittat”, skriver hon på sin Instagram.

TV4:s mörkande om avhoppen i Talang

Efter att nyheten om att de två jurymedlemmarna skulle lämna programmet, avslöjades vilka ersättarna blir i TV4:s Nyhetsmorgon. De tre som gör David Batra sällskap i juryn är Johanna Nordström, 26, Helena Bergström, 58, och Viktor Norén, 36.

Hänt nådde TV4 med frågan om det var kanalen eller Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer som tog beslutet. Men TV4 väljer att inte berätta orsaken bakom avhoppen.

Hur diskussionerna går i en sådan process väljer vi att hålla för oss själva. Vi är jättetacksamma för de fina juryinsatser de senaste åren, och nu ska det bli spännande och roligt att se hur den nya juryn sätter sin egen prägel på programmet”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons