TV4 bekräftar: Solsidan tillbaka med tre säsonger

TV4 avslöjar: tre säsonger till av solsidan

Tv4 lämnar ett stort glädjebesked till tittarna – det blir tre till säsonger av succéserien Solsidan!

TV4:s komediserie Solsidan gjorde stor succé hos tittarna när den kom ut med sin första säsong i januari 2010. Premiäravsnittet sågs av 1,8 miljoner tittare. Där efter blev det fem säsonger som avslutades med en långfilm förra året. Men nu meddelar Dagens Nyheter att det blir ytterligare tre säsonger av Solsidan.

– Serien handlar om sådant som alla har omkring sig även om de aldrig ens har satt sin fot i Saltsjöbaden – parrelationer, barn, grannar, livspussel. Och problem med att få upp en jävla plastförpackning, säger Josephine Bornebusch, 37, som spelar en av huvudrollerna i serien.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Den första säsongen har premiär 2019, och där efter kommer serien 20121 och 2023. Till DN förklarar Felix Herngren, 51, vad vi nu kommer att få se i de kommande säsongerna av Solsidan.

– Nya säsongen tar vid några år efter det att långfilmen slutade. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, säger Felix Herngren till DN.

Den här gången kommer även Solsidan-skådisarna Johan Rheborg, 55, och Josephine Bornebusch att regissera två avsnitt var i de kommande säsongerna. Upplägget för seriens kommande avsnitt blir som tidigare 30 minuter långa, och varje säsong blir tio avsnitt.

– Vi älskar ”Solsidan”. Jämte ”Beck” är den vårt starkaste varumärke som dessutom funkar för alla åldrar. I tider när den gamla lägerelds-tv:n är så oerhört svår att lyckas med i den hårda konkurrensen, så är ”Solsidan” helt unik, säger Josefin Tengblad, dramachef på TV4 och CMore, till Dagens Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Skrällen: Schlagerstjärnorna är med i nya ”Solsidan”-filmen

LÄS OCKSÅ: 13 gånger Fredde fick oss att skratta högt när vi kollade på Solsidan

FOTO: TV4