LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4 bekräftar: Solsidan tillbaka med tre säsonger

04 okt, 2018 
TV4 avslöjar: tre säsonger till av solsidan
Tv4 lämnar ett stort glädjebesked till tittarna – det blir tre till säsonger av succéserien Solsidan!
Annons

TV4:s komediserie Solsidan gjorde stor succé hos tittarna när den kom ut med sin första säsong i januari 2010. Premiäravsnittet sågs av 1,8 miljoner tittare. Där efter blev det fem säsonger som avslutades med en långfilm förra året. Men nu meddelar Dagens Nyheter att det blir ytterligare tre säsonger av Solsidan.

– Serien handlar om sådant som alla har omkring sig även om de aldrig ens har satt sin fot i Saltsjöbaden – parrelationer, barn, grannar, livspussel. Och problem med att få upp en jävla plastförpackning, säger Josephine Bornebusch, 37, som spelar en av huvudrollerna i serien.

Den första säsongen har premiär 2019, och där efter kommer serien 20121 och 2023. Till DN förklarar Felix Herngren, 51, vad vi nu kommer att få se i de kommande säsongerna av Solsidan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nya säsongen tar vid några år efter det att långfilmen slutade. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, säger Felix Herngren till DN.

Annons

Den här gången kommer även Solsidan-skådisarna Johan Rheborg, 55, och Josephine Bornebusch att regissera två avsnitt var i de kommande säsongerna. Upplägget för seriens kommande avsnitt blir som tidigare 30 minuter långa, och varje säsong blir tio avsnitt.

– Vi älskar ”Solsidan”. Jämte ”Beck” är den vårt starkaste varumärke som dessutom funkar för alla åldrar. I tider när den gamla lägerelds-tv:n är så oerhört svår att lyckas med i den hårda konkurrensen, så är ”Solsidan” helt unik, säger Josefin Tengblad, dramachef på TV4 och CMore, till Dagens Nyheter.

FOTO: TV4

Annons