LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4:s chockbesked – ändrar Sommar med Ernst 2020

19 maj, 2020 
Malin Ljung
Sommar med Ernts Kirchsteiger 2020
Efter 12 hyllade säsonger meddelar TV4 att de gör om Sommar med Ernst 2020.
Programledaren Ernst Kirchsteiger bekräftar ändringen – som var tvungen för att få ihop det hela.
Annons
TV4:s chockbesked – ändrar Sommar med Ernst 2020Brand logo
TV4:s chockbesked – ändrar Sommar med Ernst 2020

För tolv år sen klev Ernst Kirchsteiger in i TV4-tablån med Sommar med Ernst, ett program om hur man renoverar, livar upp och sätter den lilla extra mysfaktorn på ett smultronställe.

Hittills har upplägget varit att Ernst tar sig an ett hjärteprojekt – hittills har det varit bland annat torp, en kvarn, äldre hus – som han sedan fixar till för den ultimata trivselkänslan. Tittarna har fått följa Ernst resa med projektet hela sommaren, något som varit enormt uppskattat.

Så kommer det dock inte att bli i sommar. Nu meddelar TV4 att Sommar med Ernst 2020 kommer se helt annorlunda ut och förändras.

Så ändras Sommar med Ernst

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Annons

Sommar med Ernst 2020 kommer att ha premiär på TV4, TV4 Play och C More den 18 juni, och i det första avsnittet kommer programledaren att ha fokus på trädgård och ge odlingstips.

– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, säger han.

Men det blir inte en hel säsong med trädgårdspyssel, för under sommaren kommer även teman som badrum, uteplats, matlagning och kök dyka upp.

Ernst Kirchsteigers egna ord om nya upplägget

– Jag tror verkligen att tittarna kommer att tycka om den här nya formen som är fullspäckad med inspiration. Det finns något för alla, säger Clara Tengbom.

Dessutom kommer Ernst Kirchsteiger att bjuda på höjdpunkter från tidigare säsonger, något han själv ser fram emot att göra.

– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter, säger han.

Till Hänt avslöjar Clara Tengbom orsaken till den plötsliga förändringen:

”Under rådande tider har vi gjort lite förändringar i upplägget för att kunna genomföra produktionen. Vi är så glada över att kunna bjuda tittarna ännu en säsong och tror att de verkligen kommer att uppskatta att få komma närmare Ernst och hans tankar under de olika projekten!”.

FOTO: TV4

Annons