TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4:s akuta beslut för Farmen-kossan

28 jan, 2020 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Ko
Det kan gå vilt till på Farmen – det har årets deltagare fått erfara.
En av deltagarna fick i ett tidigare avsnitt uppsöka läkarvård efter en olycka med en ko – något som orsakat hård kritik från tittarna.
Nu svarar TV4 på tittarnas kritik.
Annons
Efter romansryktet – Farmen-Esmeralda och Peter avslöjar sanningen om relationenBrand logo
Efter romansryktet – Farmen-Esmeralda och Peter avslöjar sanningen om relationen

Dokusåpan Farmen är ett program som ofta rör upp starka känslor hos både deltagare och tv-tittare. Under vistelsen på gården kämpar deltagarna med uppdrag, regler – och Farmens djur.

Häromdagen inträffade en otäck incident under inspelningen av TV4-programmet – där en av gårdens kossor orsakade en skada.

Kon i fråga har flera gånger betett sig aggressivt när det är dags för mjölkning. Bland annat har kon sparkat Johan Skattberg, 28, i ansiktet i ett tidigare avsnitt.

Denna gång var det Jens Rönnqvist, 31, och Jean-Luc Martin, 48, som skulle mjölka kon. För att få kon att samarbeta sätter de fast den i en kätting.

I programmet syns hur kon drar och sliter för att komma loss. Det var då som Jens Rönnqvist fastnade med handen innanför kättingen – och kon drog iväg.

Farmen-deltagaren Jens Rönnqvist fastnade med handen och fick uppsöka vård efter händelsen med kossan.
Farmen-deltagaren Jens Rönnqvist fastnade med handen och fick uppsöka vård efter händelsen med kossan.
Det gick vilt till på Farmen när kossan skulle mjölkas – något som slutade med en skadad hand.
Det gick vilt till på Farmen när kossan skulle mjölkas – något som slutade med en skadad hand.

Efter händelsen bestämde sig Jens för att få läkarvård för sin skadade hand. Senare kunde han återvända till Farmen – men med bandage om handen då han fått en spricka.

Annons

Hans Wincent dyker snart upp på Farmen för att ta kon därifrån – men att fånga in henne blir svårt även för honom.

Veterinär övervakar djuren

Farmens Facebook-sida är det flera av tittarna som upprörs över hur kon behandlas. Flera menar att det är tydligt att kon är stressad och inte mår bra av att vara där.

”Hur kan ni skicka dit en ko som inte är lugn, det hade kunnat slutat i katastrof. Ni borde lära alla att backa undan om dom inte kan klara av situationer med djuren”, skriver en person.

Nu svarar TV4 på tittarnas kritik. Anders Edholm, pressansvarig för Farmen, skriver i ett meddelande till Hänt att de tar både deltagarnas och djurens säkerhet på stort allvar.

”Självklart finns det alltid en tanke kring deltagarnas och djurens säkerhet inne på Farmen. Varje vecka träffar djuren veterinär och Wincent är regelbundet ute på gården även bakom kamerorna för att se till djurens bästa”, skriver Anders Edholm.

Deltagarna i årets Farmen i TV4.
Deltagarna i årets Farmen i TV4.

Han berättar också att kossan fick åka hem till sig efter händelsen med kedjan – och i stället dök en annan ko upp på Farmen.

När den här incidenten inträffade såg vi till att kon fick komma hem till sin hemvana miljö och hon ersattes av en annan ko från samma gård”, skriver Anders Edholm till Hänt.

FOTO: TV4

Annons