TV4 tvingas plocka bort Tilde de Paula från succén – de ersätter programledaren

Tilde de Paula Eby lämnar rollen som programledare i Hela Sverige bakar. Nu ersätts hon av två folkkära profiler.

Tilde de Paula Eby, 45, har varit programledare för Hela Sverige bakar sedan 2012. Nu skriver TV4 i ett pressmeddelande att hon kommer att ersättas av tv-kocken Tina Nordström, 44, och skådespelaren Johan Östling, 44, i kommande säsong som släpps i höst. Anledningen ska vara Tildes redan höga arbetsbelastning.

– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, i pressmeddelandet.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband

Efter sex säsonger lämnar alltså den populära programledaren över stafettpinnen, något som hon själv säger att tiden var inne för. 

– Jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger Tilde i pressmeddelandet.

Tina Nordström är känd sedan länge under smeknamnet ”Mat-Tina” och har synts i program som Mat, Tina i fjällen och Tinas kök. När hon fick förfrågan tackade hon med glädje ja.

 – Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt. Och jag hade ingen aning om att hemmabagarna var så jädrans duktiga, säger hon i pressmeddelandet.

Johan Östling är värmlänningen som har gjort sig känd genom filmer som Smala Sussie och Bröllopsfotografen. Han har på senare tid medverkat i den populära tv-serien Ack Värmland. Förra året gick han och vann kändisversionen av Hela Sverige bakar, så han är väl insatt i hur produktionen går till.

Spana in Tildes ersättare här:

Tilde de Paula lämnar rollen som programledare i Hela Sverige bakar.

Tilde de Paula, Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson i Hela Sverige bakar. Snart är trion ett minne blott.

Johan Östling blir ny programledare i Hela Sverige bakar.

Tina Nordström är tillbaka som programledare. Den här gången i Hela Sverige bakar.

Tilde de Paula lämnar Hela Sverige bakar.

HETAST PÅ HÄNT TV: Nellie Berntsson: “Killar har utnyttjat min fame”

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula lämnar sändningen efter oväntade frågan i Nyhetsmorgon: ”Inte så bra”

LÄS OCKSÅ: Så glowar du som kändisarna i sommar – här är årets bästa highlighters

Foto: IBL