Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 tvingas plocka bort Tilde de Paula från succén – de ersätter programledaren

08 jun, 2018 
AvStina Dahlgren
Tilde de Paula Eby lämnar rollen som programledare i Hela Sverige bakar. Nu ersätts hon av två folkkära profiler.
Annons

Tilde de Paula Eby, 45, har varit programledare för Hela Sverige bakar sedan 2012. Nu skriver TV4 i ett pressmeddelande att hon kommer att ersättas av tv-kocken Tina Nordström, 44, och skådespelaren Johan Östling, 44, i kommande säsong som släpps i höst. Anledningen ska vara Tildes redan höga arbetsbelastning.

– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, i pressmeddelandet.

Efter sex säsonger lämnar alltså den populära programledaren över stafettpinnen, något som hon själv säger att tiden var inne för. 

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger Tilde i pressmeddelandet.

Tina Nordström är känd sedan länge under smeknamnet ”Mat-Tina” och har synts i program som Mat, Tina i fjällen och Tinas kök. När hon fick förfrågan tackade hon med glädje ja.

 – Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt. Och jag hade ingen aning om att hemmabagarna var så jädrans duktiga, säger hon i pressmeddelandet.

Johan Östling är värmlänningen som har gjort sig känd genom filmer som Smala Sussie och Bröllopsfotografen. Han har på senare tid medverkat i den populära tv-serien Ack Värmland. Förra året gick han och vann kändisversionen av Hela Sverige bakar, så han är väl insatt i hur produktionen går till.

Spana in Tildes ersättare här:

Foto: IBL

Annons