TV4 tvingas ändra Farmen – Gutta i rullstol efter sjukdomen

"Farmen"-Gutta sitter i rullstol efter sin allvarliga sjukdom. Nu riskerar han att missa sommarens inspelning – och TV4 tvingas göra om i programmet.

Den populära TV4-profilen Gutta Andersson, 61, har stött på allvarliga hälsoproblem inför sommarens inspelning av “Farmen”. I februari blev han nämligen allvarligt sjuk och tvingades genomgå en svår operation.

– Jag bara slog ihop här hemma. Jag blev lam i ena benet, säger han till Expressen.

Ambulans tillkallades och väl på sjukhuset konstaterade läkarna att han drabbats av en svår infektion i ryggraden, som i sin tur spridit sig till höftleden där han sedan några år har en protes inopererad.

För att stoppa infektionen opererades höftprotesen ut och Gutta behandlades med antibiotika.

– Hade jag väntat med att åka in till sjukhus hade jag kunnat bli permanent förlamad, säger Gutta Andersson.

Även om läget är bättre och förlamningen släppt så saknar den folkkära profilen höftprotes och tvingas nu sitta i rullstol tills en ny höftledsoperation kan genomföras. Men när det blir vet han inte.

Det hela har onekligen ställt till det för “Farmen”-produktionen. För även om Gutta räknar med att kunna vara på inspelningen i rullstol så kommer han enligt Expressen inte synas i rutan förrän han kan stå på benen. Därför söker TV4 nu en ny dräng som kan hoppa in i de lägen då Gutta brukar synas.

– Det är stora skor att fylla. Personen måste ha Guttas kunskaper om jordbruk och djur, och kunna den gamla skolan som att handmjölka och att slakta djur, säger Anders Edholm, pressinformatör på TV4, till Expressen.

Huvudpersonen själv, Gutta, har dessutom stora krav på den personen som ska hjälpa till.

– Man måste ha kunskap om djurhållning, byggnationer och växtodling. Det måste vara någon som har en väldigt bred kunskap om allt vi håller på med.

LÄS OCKSÅ: Skandalerna i Farmen vi aldrig glömmer

LÄS OCKSÅ: Farmen-Linnéas vågade tatuering på underlivet

FOTO: TV4

Senaste nytt