TV4-tittarnas starka reaktioner – efter beslutet i Let’s dance: “Orättvist”

Petra Mede, Tony Irving

Lördagskvällen i Let's dance bjöd på en hel del tårar och känslor.
Men nu rasar TV4-tittarna efter juryns agerande i programmet.
”Orättvist”, skriver en person.
0:45

Efter reklamen: Arons fina hyllning till vännen som dog i cancer – bara 17 år gammal

(0:45)

Succéprogrammet Let's dance är i full gång med en rafflande ny säsong där kändisar paras ihop med proffsdansare för att tävla i tiodans.

Hittills har fyra kända profiler fått lämna tävlingen; tv-personligheten Mia Parnevik, 54, författaren Henrik Fexeus, 50, skådespelaren Cecilia von der Esch, 36, och Lisa Ajax, 23. Det innebär att sex kända svenskar fortfarande är kvar i tävlingen och dansar för vinsten om den prestigefyllda glasskon.

Under kvällen skulle varje deltagare tillägna sin dans till en speciell person, och kvällen var minst sagt känslofylld.

Filip Dikmens känslosamma hyllning till gymnasieläraren

Under kvällen var det många som valde att tillägna sin dans till föräldrar, partners och syskon. Men Filip valde att hylla någon helt annan. Nämligen sin gamla gymnasielärare Anette.

Kan Tone Sekelius tänka sig vara med i Let's dance?

Se klippet här!

– Anette var den första läraren som trodde på mig. Många hade svårt att acceptera att någon som såg ut som jag tog skolan på allvar. Anette hade en inställning som var raka motsatsen. Hon sa att jag är kapabel till mycket mer och det var inget jag hade hört förut. Anette är en person jag känner att jag inte tackat tillräckligt så det var ett bra tillfälle att passa på att tacka henne, berättar Filip i programmet.

Och Anette känner sig minst sagt smickrad.

– Det känns helt fantastiskt. Det är inte så vanligt att lärare får beröm för det vi gör, säger hon innan hon avslöjar hur Filip var som person i gymnasiet:

– Han var seriös, energisk, kreativ och hade förmågan att fånga publiken. Och en unik förmåga att växla mellan trams och allvar.

TV4-tittarnas starka reaktioner – ilskan efter beslutet i Let's dance

Filip berörde många med sin historia och dans, och publiken minst sagt jublade när han var klar. Även juryn var imponerade av hans insats.

Så lever Comhem-Judit och Judit idag – efter succén

– Om jag ska tolka det du gjorde här så skulle det vara förtroende, respekt och styrka. Det var precis det jag såg med dansen. Tolkar jag det rätt så är det det du har fått av Anette, sa bland annat Ann Wilson varpå Dermot Clemenger höll med:

– Du är fortfarande mannen som alla ska slå i den här tävlingen.

Men trots juryns lovord så blev det ingen tia, något som har fått många att reagera. Flera tittare menar nämligen på att speciellt Tony Irvings betyg var orättvist och att han förtjänade betydligt högre poäng än så. På Let's dance sociala medier uttrycker de nu sitt missnöje.

”Så bra Filip men orättvisa poäng från juryn tycker jag. Rösta, rösta”, skriver bland annat en person varpå en annan håller med:

”Orättvisa poäng från juryn. Heja Filip!!!”

Och det är fler som stämmer in.

”Så orättvist! Han förtjänade mycket bättre poäng. Hur kan vissa få tior medan Filip får en sjua?? Poängsystemet är ju jätte konstigt!”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!