LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Comhem-Judit och Judit försvann från rampljuset – så lever de idag

16 apr, 2022 
Ebba S. Dahlman
Comhem-Judit & Judit
Minns du Comhem-reklamens dundersuccé med de rödhåriga systrarna Judit och Judit?
År 2015 lade bolaget ner reklamserien och systrarna försvann från rampljuset.
Hur lever de idag?
Annons
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet tillBrand logo
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till

Är du redo för lite nostalgi? Vi djupdyker i en av Sveriges mest kända reklamserier, nämligen Comhem-reklamen med karaktärerna Judit och Judit. Två skojfriska damer med eldrött hår. Minns du dem?

Reklamserien gick på tv för första gången år 2009 och berikade våra reklampauser fram till år 2013, för att sedan göra en sista comeback innan nedläggningen av serien år 2015.

Men vad hände med Judit och Judit efter det?

Comhem-reklamen blev ett fenomen under 2010-talet – därför försvann de

Systrarna Judit från reklamfilmen är även systrar i verkliga livet. Skådespelarna Carina Perenkranz, 60, och Pernilla Parszyk, 53, var de som blåste liv i karaktärerna.

Men år 2015 gick alltså telekombolaget Comhem ut och meddelade att de två systrarna kanske kommer försvinna från tv-rutan för gott.

Annons

– Det är viktigt att komma ihåg att vi historiskt har haft andra framgångsrika koncept än Judit och Judit, sade Fredrik Hallsten, presschef på Comhem, till tidningen Resumé då.

Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk vann årets duo för sina karaktärer Judit och Judit under QX Galan, Cirkus i Stockholm år 2012.
Carina Perenkranz och Pernilla Parszyk vann årets duo för sina karaktärer Judit och Judit under QX Galan, Cirkus i Stockholm år 2012.

Comhem-Judit och Judit försvann från rampljuset – så lever de idag

Vad gör systrarna idag, sju år efter succékonceptet som gjorde dem så stora under 2010-talet?

Carina jobbar fortfarande som skådespelare. Utöver det föreläser hon, producerar och regisserar olika produktioner runt om i världen. På hennes blogg skriver hon att hon bor i Peking, men att hon har mycket jobb i Stockholm som tar henne till Sverige. Hur bostadssituationen ser ut så här efter pandemin vet vi inte.

Pernilla jobbar som skådespelare. År 2019 medverkade hon i en kortfilm som heter Välkommen till Solstrålen och året därpå gästade hon underhållningsprogrammet Sveriges bästa på den tiden då Gry Forssell, 49, stod för programledarinstatsen.

Pernilla finns på den sociala medie-plattformen Instagram. Där kan man följa hennes spexiga vardag.

Men vad framtiden håller för Judit och Judit återstår att se. De har ju trots allt gjort comeback en gång tidigare...

FOTO: TT, Youtube

Annons