TV4-tittarnas starka känslor efter inslaget i Efter fem: ”Ordentligt straff behövs”

Efter ett inslag i det senaste avsnittet av Efter fem är tittarna upprörda, och de kritiska kommentarerna haglar in. Läs här om anledningen till uppståndelsen!
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

De prisbelönta programmet Efter fem har fortsatt att växa de senaste åren, och i rollen som programledare har vi sett mest av Tilde de Paula Eby, 49.

Men i början av året saknades Tilde länge från programmet, och istället klev kollegan Axel Pileby, 35, in och tog allt större plats i tv-rutan under måndagen och tisdagens sändningar. Det är eftersom Tilde haft fullt upp att arbeta med Efter fem ikväll. Men nu har saker blivit i vanlig ordning igen!

Överfallet under inspelningen

En annan programledare vi ser i Efter fem är den omtyckte Henrik Alsterdal, 35. I torsdagens sändning gästades studion av journalisten Niklas Källner, 46, som är aktuell i nya serien Fuskarna – där de i senaste avsnittet granskade och försökte få ett grepp om hundsmugglingens alla sidor.

När Niklas Källner och hans redaktion dykte in i ämnet hundsmuggling upptäckte de att det var enkelt att köpa hund på olaglig väg – oavsett om de är oavsiktligt eller inte från köparens sida.

Anders Pihlblads avslöjande om fartfyllda livet innan Henrik: "Blivit en mes"

Se klippet här!

När Niklas och programmets fotograf under inspelningarna av Fuskarna avslöjade hundsmugglare på plats på en bensinstation blev konfrontationen så pass urartade att kameramannen överfölls.

– Det hela kunde slutat illa. Jag var inte beredd på att det skulle bli så hotfullt, säger Källner. I såna lägen hinner man inte tänka, berättar Niklas i Nyhetsmorgon.

Tittarnas känslostorm

Efter avsnittet där ämnet hundsmuggling lyfts upp blev många tittare berörda, och kommentarerna haglade in på TV4 facebook med olika tankar och åsikter. Många är uppenbart drabbade över hur hemskt vissa hundar behandlats i samband med smugglingen.

”Jag finner inga ord..”, skriver en tittare.

En del tittare tycker att ett stort ansvar ligger på köparen som medvetet eller omedvetet köper en smuggelhund.

”Jag tycker att det var så otroligt fel av dom att köpa en sådan hund!! Stackars vovven!!”, skriver en annan.

Medans vissa tittare tar hundköparna i försvar och lyfter hur lätt det kan vara att bli lurad av hundsmugglare.

”Men herregud, se programmet först!! De luras kopiöst. Och helt ärligt, de fantasipriser uppfödare tar idag... även på blandraser, så är det inte konstigt, hur fel det än må vara, jättekonstigt att folk kollar efter alternativ de har råd med!!”, skriver en tredje.

”Ordentligt straff behövs”, skriver en fjärde.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!