Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-tittarnas kritik mot Bonde söker fru – vädjar om förändring

01 aug, 2019 
Linda Lindorffs första ord om bönderna i Bonde söker fru
I Bonde söker fru på TV4 får tittarna följa kärlekstörstande bönder i deras jakt på en partner. Nu riktar flera personer kritik mot att kanalen inte visar en rättvis bild av hur det faktiskt är att leva på en bondgård.
Annons
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”Brand logo
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”

I hela 13 år har Linda Lindorff, 47, varit programledare för TV4:s succéprogram Bonde söker fru. Där har hon hjälpt och stöttat bönderna i deras jakt på den stora kärleken. Par har bildats, hjärtan har krossats och familjer har blivit till efter inspelningen av programmet.

Nu i sommar spelas den 14:e säsongen av Bonde söker fru in och inför detta berättade Linda Lindorff att hon var väldigt hoppfull.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det kommer bli en väldigt kärleksintensiv sommar och med tanke på alla fina brev som kommit in så kan jag garantera att det blir hett och förälskat även i år, skrev Linda Lindorff i ett meddelande till Hänt i maj.

Eftersom dejtingsåpan har blivit en så pass stor succé har TV4 bestämt sig för att utvidga konceptet och ta bondekärleken utanför Sveriges gränser i det nya tv-programmet Bonde söker fru – jorden runt.

Annons

I detta program kommer vi att få följa svenska bönder som driver gårdar utomlands och längtar efter att träffa en stabil partner att dela vardagen med.

– Brevskrivarna får bo i vilket land de vill, men vi kommer inte att göra tv-program som sänds utomlands så det kommer ju vara främst här i Sverige man ser bönderna och vet att de söker kärlek, men givetvis så får tjejer bosatt i samma land också söka, berättade Linda Lindorff tidigare i år.

Tittarnas kritiska kommentarer om Bonde söker fru

I ett inlägg på TV4:s Facebook-sida uppmuntrar kanalen nu kärlekstörstande och äventyrslystna personer att söka till Bonde söker fru – jorden runt. I kommentarsfältet väljer dock flera tittare att ta upp någonting annat, nämligen innehållet i programmet.

Kritikerna anser att det Bonde söker fru inte visar en rättvis bild av hur det är att leva på en gård. De anser att TV4 borde visa mer av böndernas arbete så att framtida brevskrivare vet vad de ger sig in på.

Annons

”Ge de sökande en mer realistisk bild av vad livet som bondefru/partner innebär. Även om det naturligtvis är personen som står i centrum för kärleken. Men det är ju en livsstil att vara bonde”, skriver en person i en kommentar, medan en annan fyller i:

”Det skulle säkert avskräcka en och annan från att söka också, det lilla jag har sett så är det fler än en gång det inte blir nåt till slut för att livsstilarna inte passar ihop och tjejen inte inser från början att hon i princip får ge upp sitt liv och flytta till gården”.

TV4 har kommenterat inlägget och meddelat tittarna att de har tagit vidare deras synpunkter.

FOTO: TT

Annons