efter fem

Stark kritik mot TV4 – tittarna rasar efter beslutet med Efter fem

EFTER FEM, AXEL PILEBY, ANNA BROLIN

Fotbolls-VM i Qatar har precis dragit igång och detta påverkar bland annat Efter fem.
Nu rasar TV4-tittarna efter kanalens beslut.
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Efter fem är ett otroligt populärt program som många svenskar ser fram emot varje vardag. Ända sedan 2018 har Tilde de Paula Eby, 50, haft stafettpinnen men på senare år har Efter fem-gänget utökats markant.

Idag består Efter fem-gänget även av Anna Brolin, 42, Axel Pileby, 36, Henrik Alsterdal, 43, och Maximilian Artell, 31. Senaste nykomlingen i gänget är Alexandra Li Letterfors, 33. Alexandra har blivit riktigt varm i kläderna nu och levererar de dagliga "Sverigesvepen" med bravur.

Tilde har tidigare berättat för Hänt att de gärna ser programledarna utvecklas. Så den senaste tiden har både Axel och Henrik fått ansvaret som huvud-programledare.

Därför plockas Efter fem bort från TV4

Efter fem sänds varje vardag mellan 17-19 där man går igenom aktuella dagshändelser och spännande gäster kommer till studion och pratar. Programmet är så pass populärt att Efter fem satte in extra-sändningar förra vintern. Istället för att ha jul-uppehåll så fick programmet en plats i tablån och hette då Efter fem ikväll.

Men ibland försvinner programmet från tablån. Detta är vad som skett nu. På tisdagen försvann nämligen programmet helt från TV4 och alternativet var att kolla på TV4 play eller på Sjuan. Anledningen till försvinnandet? Fotbolls-VM i Qatar och TV4 sände istället en match mellan Polen och Mexiko.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stark kritik mot TV4 – efter ändringen med Efter fem

Den här ändringen var inget som gick hem hos Efter fem-tittarna och nu är det stark kritik som gäller.

”SÅ SORGLIGT att den fruktansvärda Qatar-fotbollen är på TV4 istället för Efter Fem. Bojkottar Qatar-fotbollen - vill inte se en sekund av den! Önskar att TV4 också hade bojkottat detta fruktansvärda event där t ex spelarna får gult kort om de visar att de står upp för mänskliga rättigheter.”, skriver en person.

”Vad glad jag blev när jag hittade er på 7 :an, den där jäkla fotbollen tar över hela svt, men världscupen i skidor klarar de inte av att sända”, skriver en annan.

”Varför sänder man inte VM på 7 an?”, skriver en tredje.

”Det fick bli Go’kväll i SVT istället eftersom jag inte har sjuan och jag tycker det fel att VM helt oneutralt sänds på en av gratiskanalerna. Jag personligen tycker att det räcker med uppdatering på nyheterna om hur det går. Om man vill se VM kan man köpa kanaler.”, konstaterar en fjärde.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN