casper janebrink

Därför syns inte Casper Janebrinks familj – kanalen avslöjar sanningen

CASPER JANEBRINK

Årets segling över Atlanten är avklarad och alla är hemma igen hos sina nära och kära. Men Casper Janebrinks återförening med familjen visas aldrig i programmet.
Här är tv-kanalens svar.
Antingen eller med Arvingarna
0:29

Efter reklamen: Antingen eller med Arvingarna

(0:29)

Slå på ljud

Över Atlanten är tv-programmet där ett gäng svenska kändisar sätter sig i en segelbåt för att segla över Atlanten. Seglatsen börjar på Gran Canaria och avslutas på St Martin.

Årets deltagare bestod av artisten Casper Janebrink, dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och döre detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

Utan följebåt har de nu seglat hela vägen över Atlanten och till sin hjälp hade de två vaktkaptener och skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Casper Janebrink om att medverka i Över Atlanten

Någon som var taggad på äventyret var ingen mindre än Casper Janebrink.

”Jag är så taggad på denna resa, jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet”, sa Casper i ett pressmeddelande innan seglatsen.

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknades ta 18 dagar, men i själva verket tog det nästan fyra veckor. Det var dessutom extra svårt i år då besättningen skulle segla en mycket mindre båt än vanligt. Allt behövde skötas manuellt, utrymmena är trängre och det fanns ingen kock, vilket innebär att deltagarna verkligen behövde sköta allt själva.

När resan avslutas i St Martin är kändisarna alltid helt lyriska över att äntligen få komma i land, så var det även detta år. Något som däremot avviker från tidigare säsonger är att inga anhöriga var på plats på bryggan och välkomnade gänget.

Därför syns inte Casper Janebrinks familj

I det sista avsnittet får vi istället se ett ihopklipp av hur alla mår efter resan, men den enda som vi får se återförenas med sin familj är Linus Wahlgren.

I ett meddelande till Hänt förklarar Discovery+ vad det egentligen beror på.

”Tyvärr får inte allt filmat material plats inom ramen för programtiden.”, skriver de till Hänt.

När seglingen gick av stapeln hade Casper inte skiljt sig än från sin ex-fru Helena Janebrink. Så många tittare hade nog gissat på att den återföreningen skulle finnas med. Men förklaringen är alltså att allt material inte får plats i programmet.

FOTO: Discovery+, DEROS ANDERS/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN