TV4:s nya program Hjulet möts av skarp kritik: ”Oerhört besviken”

Petra Mede

Under onsdagskvällen hade TV4:s nya frågesportsatsning Hjulet premiär.
Nu möts programmet av stark kritik efter premiären.
”Oerhört besviken”, skriver bland annat en person.
0:39

Efter reklamen: Här är TV4:s nya underhållningsprogram Hjulet

(0:39)

Petra Mede är utan tvekan en av Sveriges främsta programledare. Hon är ständigt aktuell med nya program och går helt enkelt från succé till succé. Sist var hon aktuell med sitt egna dejtingprogram Min historiske pojkvän och idag leder hon den populära danstävlingen Let's dance tillsammans med kollegan David Lindgren.

– I många år har jag sagt att Let’s dance är det ultimata underhållningsprogrammet. Det har spänning, glitter, glamour, snygga dansnummer och drama, har hon tidigare sagt till Hänt angående den ärofyllda rollen.

Men som om det inte vore nog är hon nu också aktuell med TV4:s nya satsning Hjulet. Nu reagerar tittarna starkt efter programmets premiäravsnitt.

Vad är TV4:s nya satsning Hjulet?

Hjulet är en svensk upplaga av programformatet The Wheel vilket helt enkelt är ett fartfylld quiz.

Benjamin Ingrossos tabbe – här går allt fel

Se klippet här!

Quizet äger rum i det så kallade hjulet och runt om tävlingsarenan finns också sex kändisar som ska agera experter inom ett visst utvalt ämne och område. Slumpvis kommer de sedan få hjälpa de utvalda tävlanden. Deltagarna som tävlar har chansen att kamma hem en vinstsumma på hela en halv miljon kronor.

Varje vecka är det sedan nya kändisar som tar en plats runt hjulet, och även ämnena byts ut, varieras och överraskar. Så kul!

Men det är inte bara tittarna som ser fram emot den nya programidén. Även programledaren Petra Mede har uttryckt sin stora glädje.

– Vilken fröjd att vara navet i Hjulet och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig, säger Petra Mede och fortsätter:

Nya bilden på Petra och manliga programledaren: ”Vilket par”

– Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tävlande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon i fickan.

TV4-tittarnas starka reaktioner efter premiären av Hjulet

Nu har Hjulet äntligen haft premiär, men hur har det tagits emot av tittarna?

På TV4:s sociala medier är det nu många som både kritiserar och hyllar det nya konceptet.

”Rörigt och flamsigt med alldeles för lätta frågor”, skriver bland annat en besviken tittare.

”DÅLIGT PROGRAM! Man svarade på EN fråga innan reklam! FLAMSTV? Vill man ha fler tittare måste man fundera över upplägget för det där vill man inte se igen!”, skriver en annan varpå en tredje håller med:

”Jag bytte kanal efter 10 minuter. Stod inte ut med allt snurrande. Så dåligt program. Kommer inte se igen. Oerhört besviken.”

Men det är som sagt också en hel del positiv respons.

Lättsamt och underhållande, och Petra bra programledare som vanligt!”, skriver bland annat en nöjd tittare varpå en annan håller med:

”Riktigt underhållande och det här passar Petra som handen i handsken.”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!