TV4-tittarnas ilska efter uttalandet i Farmen

TV4-tittarnas kritik av Farmen 2020

Årets säsong av Farmen har idag premiär på TV4. Men redan innan det första avsnittet sänts har programmet stött på kritik.
Deltagaren Esmeralda Gyllensvärds uttalande föll nämligen inte tittarna i smaken.
– Hur kan man säga något sådant?, undrar en tittare ilsket.

Ikväll har den 13e säsongen av realityserien Farmen premiär på TV4. I det populära programmet får tittarna återigen se 19 spridda personligheter flytta in på en bondgård där de under ett antal veckor ska bo tillsammans och klara sig utan bekvämligheter som rinnande vatten och el.

Deltagarna tävlar om att bli Årets farmare och precis som de senaste säsongerna är Paolo Roberto programledare. I ett pressmeddelande inför premiären avslöjade han att årets säsong innehåller flera nyheter. Bland annat har de tidigare säsongerna blivit kritiserade för att innehålla för mycket bråk och intriger mellan deltagarna – något som enligt Paolo Roberto inte kommer att vara lika närvarande denna säsong.

– Jag måste säga att det blir den roligaste säsongen någonsin! Jag har garvat så mycket att jag gråter flera gånger denna sommar, sa Paolo Roberto i pressmeddelandet och fortsatte:

– Det blir också ett lite snällare Farmen i år.

Kritik efter uttalandet

Inför premiären av Farmen har TV4 publicerat flera klipp från den kommande säsongen på sociala medier. Flera av kanalens följare har uttryckt sin glädje över att programmet är tillbaka – men det är inte endast hejarop i kommentarsfälten. Ett klipp på deltagaren Esmeralda Gyllensvärd, 28, har nämligen fått flera av tittarna att se rött. I klippet, som både TV4 och Farmen lagt upp med texten ”Årets visdomsord går till…”, uttalar sig Esmeralda om vilka av de andra deltagarna som hon tror kommer att tycka om henne.

– De som kommer att gilla mig är smarta personer. Smarta personer gillar andra smarta personer. Tröga personer är frustrerande. Är man trög så ska man lyssna på någon som är smart, säger Esmeralda i klippet.

Uttalandet har nu fått kritik från flera av tittarna.

”Inte speciellt smart uttryckt”, skriver en tittare i en kommentar som fått flera gillamarkeringar.

”Hur kan man säga något sådant?”, undrar en annan.

Deltagarens Esmeraldas svar

Farmens Facebooksida har Esmeralda Gyllensvärd själv svarat på en kommentar där hon förklarar sitt uttalande:

”Folk som tänker lika förstår varandra. Det kan vara frustrerande med folk som inte förstår sig på varandra. Oavsett inom vilket ämne, kunskapsnivå etcetera”

FOTO: Instagram, TV4