TV4-tittarna riktar kritik mot väderrapporterna i Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani & Ulrika Elvgren Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon har många trogna tittare varje morgon, men nu är det vissa som har tröttnat på hur väderrapporterna framförs i programmet.
Nu kritiserar TV4-tittarna det återkommande inslaget efter upptäckten.

Under tisdagen sändes Nyhetsmorgon i vanlig ordning och dagen till ära var det inga ändra än programledarduon Soraya Lavasani och Martin Järborg som ledde tittarna genom programmet.

Under programmet pratade de bland annat om problemet att många kvinnor inte har råd att separera då det är svårt att hitta bostad efter en skilsmässa, att många bryter mot lagen med el-sparkcyklar och att inkontinens är vanligt hos kvinnor.

Men det var efter inslaget med TV4:s meteorolog Ulrika Elvgren som programmet möttes av kritik.

TV4-meterologen Ulrika Elvgren om höstvädret – så kommer det bli

Som vanligt bestod tisdagens Nyhetsmorgon av ett inslag med en av TV4:s meteorologer, och under inslaget konstaterade Ulrika att det har varit väldigt torrt i landet den senaste tiden.

PÅ TV Li Pamp: Så hittar vi föremålen till Bytt är bytt

– Det saknas en del regn av vad vi borde ha fått. Vi fick ju visserligen ganska mycket i augusti så tittar man på en längre sikt blir det ganska normala värden ändå, men tittar vi på vad som kommer kommande veckan så blir det ganska rikliga mängder. Då är det ändå en del områden som får närmre 90 millimeter, säger hon innan hon fortsätter:

– Det kommer vara blåsigt men regnigt så det kommer upplevas som att det är en riktig höstig vecka framför oss nu med just den här vinden och regnet och kulörerna som bara blir gulare och rödare. Men mest gult blir det nu när det inte har varit så mycket solsken.

Och beskedet verkar inte besvära TV4:s tittare, utan snarare tvärtom.

”Gott! Då får växterna en bättre möjlighet att inte torka ut i vinter och vattenmagasinen fylls på”, skriver bland annat en person.

Men däremot är det något annat som stör dem. Nu berättar de.

Tittarnas kritik efter väderrapporten i Nyhetsmorgon

TV4-tittarna verkar nämligen tycka att var meterologerna lägger sin fokus är ojämnt fördelat.

”Tyvärr är det så olika för vem som jobbar. Några pratar lääänge om södra Sverige men i 10 sekunder om södra Norrland upp till nordligaste Sverige som är ca 90 mil lång. Imorse var det inte ett ljud om fotot från Luleå, men den från södra Sverige, det kommenterar man”, skriver bland annat en upprörd tittare.

”Väderrapporterna börjar handla mer om att Meteorologen ska gå på en catwalk och visa tittarbilder än att förmedla vädret”, skriver en annan.

Men medan vissa tycker att det är irriterande att de visar tittarbilder i programmet tycker andra att det är trevligt.

”Catwalk? Vad har det med saken att göra? Tittarbilder är trevligt. Iallafall för mig som har rötterna i norra och fötterna i södra delen av landet”, skriver nämligen en annan.

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzings sorg efter Robin Johanssons död – starka orden

LÄS OCKSÅ: Sigrid Bernsons nya bilder med Robin Bengtsson och sin systerdotter

Senaste nytt