LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 tar bort Nyhetsmorgon – ändringen påverkar alla programledare

24 jun, 2024 
Nyhetsmorgon är ett av Sveriges längsta tv-program.
Under de senaste åren har sändningarna varat i sex timmar.
Men nu får programmet kortare tv-tid...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

Nyhetsmorgon är ett program som många svenskar vaknar till varje morgon.

Programmet hade premiär i september 1992 och under årens lopp har programmet utvecklats till en morgonshow med välkända programledare och stående inslag. På den tiden sändes programmet bara på vardagar men utökades senare till helger.

Under hösten 2022 skedde nästa historiska ändring i Nyhetsmorgon. Då utökades programmets sändningstider med två timmar till och höll på ända fram till klockan tolv på dagarna.

Nyhetsmorgon blir kortare igen – så ändras tiderna

Men nu kommer programmet ändras igen.

Sommarschemat är igång och då får programmet kortare tv-tid och håller bara på fram till klockan tio.

”Godmorgon! Maria och Johan leder årets första program med sommartider. I dag sänder vi mellan 06:48 och 10:00, häng med i rutan eller TV4 Play!”, skriver Nyhetsmorgon i ett nytt inlägg på Instagram.

Annons

Så blir semesterledigheterna på Nyhetsmorgon

Förutom den här förändringen kommer många av de ordinarie gå på semester nu under de kommande veckorna. Rania Shemoun Olsson, 48, har tidigare berättat för Hänt om hur upplägget ser ut.

– Ja, jag är ju nu först och främst nyhetsankare. Men jag fortsätter också att sända Nyhetsmorgon som programledare. Så är det ju, inget i livet är ju hugget i sten. Saker och ting är ju flytande och det ändrar på sig. Så det är ju inte så märkligt egentligen, säger hon till Hänt.

Rania förklarade också att hon hoppar in för andra kollegor om de är sjuka eller lediga. Men samtidigt finns det ett schema som sträcker sig över hela sommaren.

– Ja, alltså jag hoppar in när det är ledigheter eller när kollegor är sjuka, när man inte får ihop schemat. Så har det ju blivit och så kommer det vara hela våren och i sommar.

Hänt har sökt TV4.

FOTO: TV4

Annons