LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rania Shemoun Olsson om TV4:s petning –kvar i Nyhetsmorgon

03 apr, 2024 
I höstas kom beskedet att Rania Shemoun Olsson inte skulle fortsätta som programledare för Nyhetsmorgon.
Men ändå syns hon titt som tätt i programmet.
Nu förklarar hon för Hänt hur det ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4Brand logo
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4

Det senaste halvåret har varit tufft för många aktörer inom mediebranschen och även TV4 har drabbats. Program som Let's dance, Talang, och Karl Fredrik på Österlen har tyvärr meddelats att de lägger ner.

Men Nyhetsmorgon kommer åtminstone köra på som vanligt i full styrka och även de utökade sändningstiderna står kvar. En person som trivs som fisken i vattnet är Rania Shemoun Olsson, 48.

– De flesta tittare är ju så gulliga och hör av sig på sociala medier. Kärleken är ju enorm, jag är så tacksam för alla tittare som hör av sig.

Rania om Nyhetsmorgon – så är situationen

Men det har dock varit lite oklart kring Rania. I november förra året kom beskedet att hon inte skulle fortsätta.

”Till alla som undrar och frågar. Jag älskar att sända Nyhetsmorgon som jag fortsättningsvis också kommer att vara en del av men till största delen från nyhetsposition”, skrev hon då i samband med att nyheten offentliggjordes.

Annons

Men trots detta har Rania fortsatt vara programledare för Nyhetsmorgon vilket leder till vissa frågor. Nu reder hon ut hur det ligger till egentligen.

– Ja, jag är ju nu först och främst nyhetsankare. Men jag fortsätter också att sända Nyhetsmorgon som programledare. Så är det ju, inget i livet är ju hugget i sten. Saker och ting är ju flytande och det ändrar på sig. Så det är ju inte så märkligt egentligen, säger hon till Hänt.

Rania förklarar vidare att hon hoppar in för andra kollegor om de är sjuka eller lediga. Men samtidigt finns det ett schema som sträcker sig fram till juni i nuläget.

– Ja, alltså jag hoppar in när det är ledigheter eller när kollegor är sjuka, när man inte får ihop schemat. Så har det ju blivit och så kommer det vara hela våren och i sommar.

Rania Shemoun Olsson om nedskärningarna på TV4

De här nedskärningarna, som är i mediebranschen just nu, gör ju att roller görs om lite. Men Rania ser allt från den positiva sidan.

Annons

– Ja alltså, sparkrav är ju aldrig roligt för någon. Situationen ser ut som den gör, i Sverige och många platser i världen. Det tightas till, det sparas och här i Sverige är vi ju definitivt inte förskonade. All media i princip är ju påverkade, det är jättetufft där ute just nu, säger hon och fortsätter:

– Man tycker ju så synd om dem som verkligen blir drabbade. Jag menar jag får ju fortsätta syssla med det jag tycker om och jag får hoppa på olika sorts arbetsuppgifter vilket också är utvecklande. Jag har ju gjort mycket olika saker genom åren vilket jag också vill göra för att gå vidare, utvecklas och hitta nya vinklar på saker.

Det här synsättet kan i stunden vara läskigt, men då gäller det att se utvecklingsmöjligheterna, menar Rania.

– I stunden kanske man känner "vad händer nu?", men sedan tror jag att man kan växa av bakslag på något sätt. Du får någon sorts lärdom som du inte får om du bara har framgångar i ditt liv, det brukar jag förklara för mina barn också om de är inne i någon dålig skolperiod.

FOTO: PRIVAT

Annons