LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4: svar om en kommande Bachelorette

01 dec, 2020 
Det blev inget Bachelor 2020.
Men det är inte det enda som gör tittarna besvikna.
De vill se en kvinnlig Bachelorette – såhär svarar TV4!
Annons

Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer

Bachelor Sverige är den svenska versionen av det amerikanska tv-formatet The Bachelor.

Den svenska upplagan sänds på TV4 play och Sjuan och har blivit mycket populärt bland tittarna – då programmet bjuder på en hel del drama och romantik.

Den allra första säsongen gjordes 2015. Då presenterade TV4 sin allra första bachelor – Pär Nilsson. Sedan dess har hela fem ungkarlar sökt kärleken i programmet.

Den senaste säsongen var 2019 med två bachelors, Simon Hermansson, 30, och Felix Almsved, 29. Det speciella med denna säsong blev att det för första gången var två bachelors med i programmet, något som kom som en chock för både tv-tittarna och deltagarna i programmet.

Efter säsongens slut dröjde det inte länge innan TV4 kunde meddela att det blir ännu en säsong av Bachelor som skulle sändas 2020.

I ett pressmeddelande berättade Hans Abrahamsson, exekutiv produdent på TV4, att han såg fram emot Bachelor 2020. Han sa då att de hade stora mål och drömmar för den kommande säsongen.

Annons

– 2020 gäller det att gå all in. Målet är ett frieri i sista avsnittet, sa Hans Abrahamsson i pressmeddelandet.

Men det blev inte riktigt som produktionen hade tänkt sig. Det blev inget av programmet i år. Kanalen fick stoppa den planerade inspelningen av kärlekssåpan på grund av coronapandemin.

Hänt var först att publicera uppgifterna om att det hela ställdes in och las på is. Tanken var att ungkarlarna Simon Glimhed, 29, och William Karlsson, 25, skulle rest till den grekiska ön Rhodos och letat efter kärleken. När nästa säsong kommer att spelas in är fortfarande oklart.

Men att det inte blir någon ny säsong är inte det enda som gör tittarna besvikna. Det har även en annan stor fråga – varför är det alltid bara killar som får vara huvudpersonen i programmet?

Vill se en kvinnlig Bachelorette

Istället vill flera tittare se en säsong av Bachelorette, som finns i andra länder. I kommentarer på sociala medier uttrycker de sitt missnöje över TV4:s val och vädjar om förändring.

Annons

När Hänt frågar TV4 hur de ser på tittarnas önskan, svarar Paulina Bånge, presskontakt vid TV4, att ingenting är omöjligt i dagsläget.

– Det är superkul att tittarna engagerar sig så mycket i Bachelor och att de vill se en svensk version av Bachelorette. Allt jag kan säga om det i nuläget är att vi såklart tycker att det skulle vara roligt att kunna erbjuda tittarna det i framtiden. Man ska aldrig säga aldrig.

Annons