LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 stoppar programledarna – får inte göra vad de vill på fritiden: ”Sjuka”

12 jun, 2024 
Loke Westberg
Jennifer Iversen
TV4 Nyhetsmorgon
Att vara stjärna på TV4 har både sina för- och nackdelar.
Nyhetsankaret Johan Macéus stoppas från att vara utomlands under sin semester.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Macéus om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon

Johan Macéus, 50, har blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan genom sina nyhetsuppläsningar i TV4 och även som programledare för långköraren Nyhetsmorgon.

Det var också hos kanalen som han hittade kärleken i hustrun Karolina Palutko Macéus, 49, som han varit gift med sedan 2002. Paret har barnen Adrian, Vincent och Tom ihop.

”Jag träffade Karolina på TV4 efter att jag flyttat upp till Stockholm 2000 och extrajobbade på nyhetsredaktionen samtidigt som jag pluggade. Hon hade jobbat flera år på redaktionen och jag kom snabbt in i den varma 'TV4-familjen'. Vi blev ett stort gäng som hängde även utanför jobbet”, har Johan tidigare berättat för Hänt.

TV4-profilen ska fira midsommar på jobbet

Under ett invigningen av den nya restaurangen Karamell träffade Hänt tv-profilen på röda mattan. Där berättade han bland annat om sitt udda midsommarfirande.

– På jobbet faktiskt. Tidig morgon, man börjar vid 05.00, då får man ut mycket av midsommar, men då kan jag också sluta tidigt och få en sill-lunch med familjen hoppas jag, säger han.

Annons

Och midsommar blir inte den enda dagen som Johan Macéus behöver jobba i sommar.

– Jag jobbar ganska mycket, men har lite ledigt mot slutet av sommaren har jag tänkt, annars är det ganska mycket arbete faktiskt.

Men lappar ni varandra, får ni ihop sommarschemat?

– Jag hoppas det, så det inte blir tomt i rutan, det vore olyckligt. Det kommer en vinjett också finns det ingen där. Så ska det inte bli naturligtvis, utan jag tror att vi ställer upp för varandra. Om någon måste iväg någonting så är det någon annan som hoppar in, det brukar alltid funka bra.

Johan Macéus stoppas från att resa utomlands hur han vill

Hur många veckor semester som Johan Macéus kan räkna med i sommar vet han inte än.

– Jag vet faktiskt inte hur många veckor det blir. Jag hoppas iallafall att jag kan få tre, fyra veckor totalt. Det är min förhoppning i alla fall, vi får se hur det blir, säger han och tillägger:

– Ibland blir folk sjuka, då får man hoppa in och ställa upp. Ibland blir det lite mer och ibland lite mindre, jag får ta jour-mössan på mig.

Då är det kanske lite svårt att vara utomlands?

– Nja, jag försöker hålla mig inte alltför länge.

Även om Johan Macéus stoppas från att vara utomlands hur han vill så får nyhetsankaret förhoppningsvis komma ifrån jobbet lite i sommar.

FOTO: TV4

Annons