LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-programledaren Jenny Alversjö: "Bengan som julvärd är ett bra val"

21 dec, 2015 
Lotta Hofström
Programledaren Jenny Alversjö brukar jobba i Nyhetsmorgon på julafton. Men i år ska hon vara hemma med familjen – och titta på Bengt Magnusson som är årets julvärd på TV4.
Annons

För de som jobbar på TV4 gör det varken till eller från att Gina Dirawi, 25, blev årets julvärd. De tittar nämligen inte på SVT under julhelgen. På julafton ska programledaren Jenny Alversjö, 41, titta på Bengt Magnusson, 65, som är julvärd på hennes hemkanal.

Programledaren Jenny Alversjö tittar på hemkanalen TV4 på Julafton.

– Jag längtar mycket efter julen för jag älskar den, säger Jenny Alversjö till Hänt.

Julen är speciell för Nyhetsmorgon-programledaren eftersom maken Patrik Larsson, 46, friade dagen före dopparedagen 1999.

Men de senaste åren har Jenny jobbat på julafton.

– Nyhetsmorgon är ett härligt program då. Många tittar och vi blir som sällskap. De sitter länge i morgonrock och tittar – och det tycker vi om! I år jobbar jag på Nyårsafton och på Julafton sitter Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist!

JUL-BENGT(1)
Bengt Magnusson är julvärd i TV4. Ett bra val, tycker Jenny.

Tidigare var julhelgen stressig med jobb, släkt, mycket mat och långa bilresor. Därför ska Jenny, maken och barnen Olivia, 15, och Leo, 12, bara ta det lugnt i år. De ska knata omkring i tofflorna hemma i lägenheten på Östermalm.

Annons

– Jag har blivit bättre på att säga nej. Så jag åker inte land och rike runt och visar upp barnen på julafton. Det ska vara lugnt, man ska få sova ut och ingen stress. Verkligen ingen stress, då äter jag hellre varmkorv på julafton!

Familjen ska mysa i TV-soffan.

–Det är jättekul att Bengan ska vara julvärd. Bra val! Kalle har fasats ut. Det känns bra. Det känns väldigt analogt att titta på Kalle så det gör vi inte längre, avslutar hon.

Foto: TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons